Tento zákusok bol môj prvý krémový zákusok, ktorý som sa naučila piecť. V mojom detstve toto bol jeden zo zákuskov (aj ananásový), ktorý u nás nesmel chýbať na žiadne sviatky. Rovnako je obľúbený už aj v mojej rodine. Nie je presladený a aj keď má krémovú plnku, odľahčuje ju varená kaša zo Zlatého klasu. Od mojej mamky som sa naučila variť Zlatý klas vo vode. V mlieku vraj plnka má tendenciu rýchlo skysnúť. U nás síce ťažko, ale tak predsa len občas ho zvykneme piecť aj v lete, keď teploty krémovým zákuskom nijako neprospievajú. Ja som sa naučila piecť tento zákusok iba so základnou svetlou piškótou, ale dnes som ju urobila s kakaovou piškótou. Zdá sa mi, že vyzerá zaujímavejšie s tmavou piškótou. Rozpis je na plech 30 x 40 cm.
Tento zákusok bol môj prvý krémový zákusok, ktorý som sa naučila piecť. V mojom detstve toto bol jeden zo zákuskov (aj ananásový), ktorý u nás nesmel chýbať na žiadne sviatky. Rovnako je obľúbený už aj v mojej rodine. Nie je presladený a aj keď má krémovú plnku, odľahčuje ju varená kaša zo Zlatého klasu. Od mojej mamky som sa naučila variť Zlatý klas vo vode. V mlieku vraj plnka má tendenciu rýchlo skysnúť. U nás síce ťažko, ale tak predsa len občas ho zvykneme piecť aj v lete, keď teploty krémovým zákuskom nijako neprospievajú. Ja som sa naučila piecť tento zákusok iba so základnou svetlou piškótou, ale dnes som ju urobila s kakaovou piškótou. Zdá sa mi, že vyzerá zaujímavejšie s tmavou piškótou. Rozpis je na plech 30 x 40 cm.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste