NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Cesnakovo - paprikový varený bôčik
Cesnakovo - paprikový varený bôčik
Recept Cesnakovo - paprikový varený bôčik
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Vždy, keď natrafím u mäsiara na ozaj pekný, prerastený bôčik, neodolám. Potom mám dve možnosti, buď ho uvarím, alebo upečiem. Varený ale máme radšej. Poriadne vychladený s čerstvým chlebom a pivom je skutočne pochúťka.

klaura    ·   20.5.2016

Cesnakovo - paprikový varený bôčik

Vždy, keď natrafím u mäsiara na ozaj pekný, prerastený bôčik, neodolám. Potom mám dve možnosti, buď ho uvarím, alebo upečiem. Varený ale máme radšej. Poriadne vychladený s čerstvým chlebom a pivom je skutočne pochúťka.

Suroviny
(bez kože, prerastený)
bravčový bôčik
1 hlavička
cesnak
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
cibuľa
soľ
bobkový list
celé čierne korenie
nové korenie
Postup receptu
Vytlačiť
Pretože bôčik predávajú s kožou, poprosíme mäsiara, aby nám ju stiahol, alebo budeme špihlinkovať doma a kožu si odrežeme sami.
  1. Do hrnca dáme zovrieť vodu spolu s cibuľou, korením, bobkovým listom a soľou.
  2. Bôčik vo vode na miernom ohni varíme do mäkka. Trvá to podľa veľkosti 1 až 2,5 hodiny.
  3. Medzi tým si očistíme cesnak a popučíme ho.
  4. Uvarené mäso vyberieme opatrne na dosku a necháme trochu vychladnúť.
  5. Potom na povrch napatláme cesnak, mleté červenú papriku a nakoniec posypeme mletým čiernym korením.
  6. Necháme dobre vychladiť a podávame s čerstvým chlebom.
Prajem dobrú chuť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty