Do hlbšej misky dáme múku, maslo nakrájané na kocky, štipku soli a 2 PL bieleho jogurtu.
Ručne vypracujeme lepkavé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme aspoň na 1,5 hodiny do chladničky.
Medzitým si môžete slivky umyť a odkôstkovať. Každú polku nakrájame na 3 mesiačiky.
Cesto potom rozvaľkáme na kruh s priemerom formy + 2,5 cm na okraje. Najlepšie je použiť formu s odnímateľným dnom, a vlnkovým okrajom pre krajší efekt (ja som použila až 28 cm priemer).
Cesto opatrne prenesieme do formy a prevysajúce okraje oddelíme (tie ešte odložíme do chladničky). Formu netreba vytrieť, lebo cesto obsahuje dostatok masla.
Dno popicháme vidličkou a dáme piecť na 10 minút na 150 °C.
Zatiaľ si pripravíme plnku tak, že zvyšný jogurt a ostatné suroviny vymiešame spolu.
Na predpečený korpusu rovnomerne rozotrieme plnku a nahusto naukladáme slivky.
Zo zvyšného cesta si môžete povykrajovať ozdobné lístočky a dať ich navrch koláča. Zvýšime teplotu na 170 °C a dopekáme ešte asi 30-35 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť, aby plnka stuhla a ľahko sa vybral z formy.