Maslo vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom dopenista.
Postupne zapracujeme vajcia.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a zamiešame do vaječnej hmoty.
Nakoniec pridáme 100 ml kávy a kôru z jedného citróna.
Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Upečieme vo vopred vyhriatej rúre a necháme vychladnúť.
Keď sa korpus takto oddeľuje od stien plechu, je cesto upečené - ani špajdlu pichať nemusíte.
Malinový alebo ríbezľový džem trochu zohrejeme, podľa potreby môžeme zriediť lyžicou vody a natrieme na korpus.
V mise vyšľaháme šľahačkové smotany so stužovačom a vanilínovým cukrom.
Nakoniec prišľaháme instantnú kávu (teda prášok).
Natrieme na koláč a ozdobíme čokoládovou ryžou alebo hoblinkami.
Dáme stuhnúť do chladničky.
Na miesto šľahačky možno plnku urobiť u 500 g jemného tvarohu (vedierko z Lidla), i ušľahanej šľahčky, 1 kyslej smotany, trošky cukru a 1 KL instantnej kávy. Tiež dobré!