NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Údené bravčové stehno pečené s kyslou kapustou
Údené bravčové stehno pečené s kyslou kapustou
Recept Údené bravčové stehno pečené s kyslou kapustou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Manžel povedal, že toto jedlo bolo také výborné, že som ho pre vás musela pridať. Posúvam vám tento jednoduchý recept a dúfam, že aspoň niekto sa nájde kto ho vyskúša a bude mu chutiť rovnako ako mojej drahej polovičke. Mäso je po upečená veľmi chutné a dusená kyslá kapusta obohatená jabĺčkom je skvelá príloha. Recept je pre 4 - 6 osôb.

adkas-tastyfood    ·   24.1.2016

Údené bravčové stehno pečené s kyslou kapustou

Manžel povedal, že toto jedlo bolo také výborné, že som ho pre vás musela pridať. Posúvam vám tento jednoduchý recept a dúfam, že aspoň niekto sa nájde kto ho vyskúša a bude mu chutiť rovnako ako mojej drahej polovičke. Mäso je po upečená veľmi chutné a dusená kyslá kapusta obohatená jabĺčkom je skvelá príloha. Recept je pre 4 - 6 osôb.

Suroviny
1,5 kg
údené bravčové steho s kožou
4 strúčiky
cesnak
6 PL
olej
150 ml
vývar
2 PL
med
2 kusy
cibuľa
30 g (najlepšie domáca)
bravčová masť
čerstvé mleté korenie
750 g
kyslá kapusta
5 kusov
bobkový list
1 vetvička
rozmarín
jablko
soľ
2 kusy
mrkva
petržlen
1/4 menšieho kusu
zeler
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do hrnca dáme variť vodu. Keď voda zovrie vložíme do nej mäso a povaríme 10 minút. Keď mäso pridáme do vriacej vody ostane šťavnaté.
  2. Po obvarení vyberieme a osušíme.
  3. Pripravíme si pac: do oleja pridáme med, prelisovaný cesnak, čerstvé mleté korenie. So soľou však opatrne alebo ju vynechajte úplne, pretože údené mäso je dosť slané.
  4. Mäso dobre potrieme týmto pácom z každej strany.
  5. Na dno pekáča (alebo zapekacej misy) narežeme väčšiu cibušu na kolieska. Na cibuľu uložíme koreňovú zeleninu a 3 kusy bobkového listu.
  6. Podlejeme vývarom a pečieme prikryté cca 1,5 hodiny v dobre vyhriatej rúre pri teplote 190 °C.
  7. Mäso po upečení vyberieme, odstránime bobkový list a zeleninu s výpekom rozmixujeme. Dostaneme hustnú, chutnú omáčku, ktorou môžeme poliať mäso.
  8. Kapustu premyjeme.
  9. Na masti speníme cibuľu a pridáme premytú odkvapkanú kapustu, bobkový list. Dusíme spolu 10 - 15 minút.
  10. Pridáme nahrubo nastrúhané jablko, dochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením. Premiešame a podusíme spolu ešte 10 minút.
  11. Mäso a bobkový list vyberieme. Podávame so zemiakovou kašou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty