NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Minestrone podľa Nigelly Lawson
Minestrone podľa Nigelly Lawson
Recept Minestrone podľa Nigelly Lawson
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Keď vás trápi chrípka, čo je lepšie než teplá polievka? Hoci sa mi nesplnilo želanie, aby mi ju niekto uvaril, keďže som sa nemohla odlepiť od postele, nevadilo mi opäť vkročiť do kuchyne. Kuchyňa je miesto, kde trávim svoj čas najradšej. Recept som si našla v jednej z Nigellinych kníh (vždy keď mi je na nič, tak si ich listujem, pretože ma dokážu akosi utešiť) a hneď som sa pustila do prípravy. Polievka je jednoduchá a rýchla, samozrejme aj veľmi chutná. Určite ju budem opäť variť hlavne počas chladnejších dní.

MadeWithLove    ·   3.1.2016

Minestrone podľa Nigelly Lawson

Keď vás trápi chrípka, čo je lepšie než teplá polievka? Hoci sa mi nesplnilo želanie, aby mi ju niekto uvaril, keďže som sa nemohla odlepiť od postele, nevadilo mi opäť vkročiť do kuchyne. Kuchyňa je miesto, kde trávim svoj čas najradšej. Recept som si našla v jednej z Nigellinych kníh (vždy keď mi je na nič, tak si ich listujem, pretože ma dokážu akosi utešiť) a hneď som sa pustila do prípravy. Polievka je jednoduchá a rýchla, samozrejme aj veľmi chutná. Určite ju budem opäť variť hlavne počas chladnejších dní.

Suroviny
2 PL
olivový olej
1 kus (nakrájaný na drobno)
pór
1 kus (nakrájaná na drobné kocky)
cuketa
225 g (nasekaný)
hlávkový kel
50 - 75 g (nakrájané na mešie 2 cm kúsky)
zelené fazuľky
1 liter
zeleninový vývar
100 g (ja som použila ditalini)
cestoviny
soľ
čierne korenie
parmezán
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Olej si zohrejeme v hrnci a pridáme pór a cuketu. Varíme na stredne veľkom ohni približne 5 minút.
  2. Primiešame hlávkový kel, zelené fazuľky a varíme ďalších 5 minút.
  3. Nakoniec pridáme vývar a celé privedieme k varu a pridáme cestovinu.
  4. Necháme variť až kým je cestovina hotová a vypneme.
  5. Osolíme, okoreníme a polievku necháme chvíľu ,,odpočívať" (cca 10 minút) než ju chceme jesť.
  6. Polievku rozdelíme do tanierov a posypeme nastrúhaným parmezánom.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár