NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso FotoRecept | Steak z bravčovej panenky s rozmarínom
FotoRecept | Steak z bravčovej panenky s rozmarínom
FotoRecept | Steak z bravčovej panenky s rozmarínom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Bravčová panenka je veľmi dobré mäsko, zaslúži si, aby bola pripravená čo najjednoduchšie, aby sme použili čo najmenej príchutí. Tak sme z nej mali steaky. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si ju aj vy :)

klaura    ·   18.1.2016

FotoRecept | Steak z bravčovej panenky s rozmarínom

Bravčová panenka je veľmi dobré mäsko, zaslúži si, aby bola pripravená čo najjednoduchšie, aby sme použili čo najmenej príchutí. Tak sme z nej mali steaky. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si ju aj vy :)

Suroviny
bravčová panenka
olivový olej
mleté čierne korenie
hrubozrnná soľ
čerstvý
rozmarín
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Panenku odblaníme a nakrájame na špalíky vysoké asi 8 cm.
  2. Hánkami prstov ju jemne naklepeme, roztlačíme.
  3. Kusy dáme na tanier, pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme na hrubo pomletým čiernym korením a posolíme hrubozrnnou soľou. Nakoniec vtlačíme čerstvý rozmarín. Necháme odstáť 15-30 minút.
  4. Rozohrejeme panvicu a začneme mäso opekať. Z každej strany asi 3 minúty. Nie je žiadúce mäso celkom prepiecť, aby sa nevysušilo. Upečteho však podľa vašej chuti :)
     
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár