NajRecept.sk Pečivo Maces s rozmarínom a olivovým olejom
Maces s rozmarínom a olivovým olejom
Recept Maces s rozmarínom a olivovým olejom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Maces som piekla a aj jedla dnes prvýkrát a som z neho nadšená. Je vhodný ako príloha ku šalátom, môžete ho použiť namiesto chlebíka k rôznym nátierkam alebo iba tak chrúmať pri filme namiesto mastných čipsov.

Spinava kuchyna je s    ·   16.12.2015

Maces s rozmarínom a olivovým olejom

Maces som piekla a aj jedla dnes prvýkrát a som z neho nadšená. Je vhodný ako príloha ku šalátom, môžete ho použiť namiesto chlebíka k rôznym nátierkam alebo iba tak chrúmať pri filme namiesto mastných čipsov.

Suroviny
390 g (pšeničná)
hladká múka
35 g (pšeničná)
celozrnná múka
8 g
soľ
236 g (vlažná)
voda
54 g
olivový olej
1/2 PL (čerstvo nasekaný)
rozmarín
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Spolu zmiešame oba druhy múky.
  2. Pridáme soľ, rozmarín, olivový olej a vodu.
  3. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme a necháme odpočívať minimálne 40 minút (ja som ho nechala asi 2 hodiny).
  4. Rúru predhrejeme na 230 °C spolu s plechom, na ktorom budeme piecť maces.
  5. Cesto rozdelíme na 6 častí, vytvarujeme do guličky, prikryjeme a necháme odpočívať asi 10 minút.
  6. Každú časť po jednom vyvaľkáme co najtenšie a pečieme vcelku, alebo rozdelíme na niekoľko častí (ja som sa nakrájala obdĺžniky). Dáme na horúci plech (vyložila som ho papierom na pečenie), poprepichujeme vidličkou a vložíme do rúry.
  7. Po 1 minúte pečenia poprepichujeme bublinky, ktoré sa nám vytvorili a necháem piecť asi 2 minúty.
  8. Následne obrátime obracačkou a dopečieme asi ešte 2 - 3 minúty (sledujeme, pretože niektoré hnednú skôr - podľa hrúbky).
  9. Vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť. Ak niektorý kúsok nie je úplne chrumkavý, strčíme ho ešte na chvíľu do rúry.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár