NajRecept.sk Dezerty FotoRecept | Škoricový trhací chlieb
FotoRecept | Škoricový trhací chlieb
FotoRecept | Škoricový trhací chlieb
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Škoricový trhací chlieb je vhodný (nielen) na jesenné a zimné obdobie - škorica vás zahreje a prevonia celý byt.

klaura    ·   28.12.2015

FotoRecept | Škoricový trhací chlieb

Škoricový trhací chlieb je vhodný (nielen) na jesenné a zimné obdobie - škorica vás zahreje a prevonia celý byt.

Suroviny

Kysnuté cesto:

380 g
hladká múka
50 g
kryštálový cukor
60 g (roztopené)
maslo
125 ml
mlieko
2 kusy
vajce
1 balenie
vanilkový cukor
droždie

Škoricová plnka:

150 g
kryštálový cukor
4 KL
škorica mletá
1/2 KL
muškátový oriešok
60 g (rozpustené)
maslo
nasekané
orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo všetkých surovín vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. Keď je cesto vykysnuté, na doske ho ešte premiesime rukou a rozvaľkáme na tenko.
  3. Natrieme ho rozpusteným maslom, posypeme kryštálovým cukrom, škoricou, muškátovým orieškom a sekanými orechami. Môžeme ešte pokvapkať maslom.
  4. Cesto pokrájame na pásy a uložíme ich na seba.
  5. Z pásov nakrájame štvorce.
  6. Tie ukladáme do vymastenej chlebíčkovej formy. Ja som si urobila cesta viac, spravila som aj kakaový veniec.
  7. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
  8. Potom upečieme pri teplote 180 °C 45 - 60 minút.
  9. Po vychladnutí si z chleba odtŕhame a zapíjame dobrým čajom alebo kakaom.
           
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty