NajRecept.sk Dezerty Nepečená cviklovo-čokoládová torta
Nepečená cviklovo-čokoládová torta
Recept Nepečená cviklovo-čokoládová torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Som nadchnutá týmto nepečeným cviklovo-čokoládovým koláčom, ktorý som piekla ako narodeninovú tortu môjmu mužíčkovi. Bol to risk, pretože kombinácia surovej zeleniny a čokolády bola pre mňa nemysliteľná. Je to však pôžitok! Šťavnatý, osviežujúci a zdravý. Plný vitamínov a navyše bez cukru či múky. Okrem toho, že červená repa je bojovníkom proti rakovine, vyvoláva aj optimisteckejšiu náladu a k tomu ešte i čokoláda! Mňam. Na prípravu potrebujeme formu s priemerom 26 cm.

Love.muffin    ·   22.11.2015

Nepečená cviklovo-čokoládová torta

Som nadchnutá týmto nepečeným cviklovo-čokoládovým koláčom, ktorý som piekla ako narodeninovú tortu môjmu mužíčkovi. Bol to risk, pretože kombinácia surovej zeleniny a čokolády bola pre mňa nemysliteľná. Je to však pôžitok! Šťavnatý, osviežujúci a zdravý. Plný vitamínov a navyše bez cukru či múky. Okrem toho, že červená repa je bojovníkom proti rakovine, vyvoláva aj optimisteckejšiu náladu a k tomu ešte i čokoláda! Mňam. Na prípravu potrebujeme formu s priemerom 26 cm.

Suroviny
3 malé alebo 2 väčšie kusy
cvikla
1 hrnček
sušené slivky
1/4 hrnčeka
javorový sirup
2 hrnčeky
mandľová múka
2 hrnčeky
strúhaný kokos
3/4 hrnčeka (roztopeného)
kokosvý olej
1/2 pohára
kakao
pripravené z čokolády, smotany a masla
ganache
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cviklu ošúpeme, surovú ju nastrúhame alebo pomixujeme a dáme do väčšej misky.
  2. Sušené slivky rozmixujeme spolu s javorovým sirupom na lepkavú hmotu.
  3. Do misky s cviklou pridáme mandľovú múčku, kokos, kokosový olej, kakao a trochu premiešame.
  4. Pridáme aj lepkavú slivkovú hmotu a dobre premiešame (najlepšie rukou).
  5. Dáme odpočívať do chladničky kým si pripravíme čokoládové ganache. Ten musíme nechať vychladnúť aby trošku zhustol a polovicu z neho primiešame do zmesi.
  6. Dno tortovej formy si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme celú zmes.
  7. Na vrch nalejeme druhú polovicu ganache a uhladíme.
  8. Hotovú tortu dáme na noc do chladničky. Najlepšie chutí na druhý deň, keď už je dobre odstáta. V chladničke vydrží vpohode niekoľko dní.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár