NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Bielkový suchár
Bielkový suchár
Recept Bielkový suchár
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Pri vianočnom pečení vždy nejaké bielko zostane. Tento jednoduchý recept na chrumkavý bielkový suchárik mám od svojej sestry, ktorá ho už roky pečie. Sucháriky sú skvelým doplnením voňavého čaju. Môžete ich piecť s rôznym druhom orehcov (mandle, lieskovce, vlašské orechy). Mne najviac chutia s lieskovými orechmi. Niekto šúpe šupku z orechov pred ich použitím, no ja ich nechávam na orechoch. Pri krájaní orechy so šupkou vytvárajú peknú kresbu.

adkas-tastyfood    ·   21.11.2015

Bielkový suchár

Pri vianočnom pečení vždy nejaké bielko zostane. Tento jednoduchý recept na chrumkavý bielkový suchárik mám od svojej sestry, ktorá ho už roky pečie. Sucháriky sú skvelým doplnením voňavého čaju. Môžete ich piecť s rôznym druhom orehcov (mandle, lieskovce, vlašské orechy). Mne najviac chutia s lieskovými orechmi. Niekto šúpe šupku z orechov pred ich použitím, no ja ich nechávam na orechoch. Pri krájaní orechy so šupkou vytvárajú peknú kresbu.

Suroviny
3 kusy
bielka
štipka
soľ
110 g
práškový cukor
100 g
hladká múka
100 g (príp. lieskovcov, vlašských orechov)
mandle
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Biela vyšľaháme so štipkou soli. Postupne primiešame cukor.
  2. Pridáme múku a orechy.
  3. Zamiešame a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát.
  4. Pečieme pri teplote 160 °C doružova cca 30 - 35 minút.
  5. Keď sa začne oddeľovať cesto od formy je upečené. Necháme vychladnúť do druhého dňa.
  6. Ostrým nožom porežeme na tenké plátky. Plátky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Takto uložené sušíme pri teplote 80 - 90 °C približne 25 minút a potom otočíme na druhú stranu. Opäť sušíme približne 25 minút. Sucháriky majú ostať svetlé no musia byť dobre vysušené a chrumkavé.
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár