NajRecept.sk Prílohy FotoRecept | Sušené paradajky
FotoRecept | Sušené paradajky
FotoRecept | Sušené paradajky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Keďže je sezóna dozrievania paradajok v plnom prúde a ja sušené zbožňujem, rozhodla som sa nasušiť pár pohárikov do zásoby doma. Robila som to prvý krát a ich chuť ma veru nesklamala. Určite si postup ešte zopakujem niekoľko krát. Sú veľmi dobré, už teraz sa teším na ďalšie zrelé plody a sušenie. Použiť ich možno do cestovín, na pizzu, alebo len tak s chlebíkom či bagetou. Olej potom využijete pri príprave šalátov, polievok, na zápražky. Tak čo - urobíte si ich aj vy ? x

klaura    ·   12.10.2015

FotoRecept | Sušené paradajky

Keďže je sezóna dozrievania paradajok v plnom prúde a ja sušené zbožňujem, rozhodla som sa nasušiť pár pohárikov do zásoby doma. Robila som to prvý krát a ich chuť ma veru nesklamala. Určite si postup ešte zopakujem niekoľko krát. Sú veľmi dobré, už teraz sa teším na ďalšie zrelé plody a sušenie. Použiť ich možno do cestovín, na pizzu, alebo len tak s chlebíkom či bagetou. Olej potom využijete pri príprave šalátov, polievok, na zápražky. Tak čo - urobíte si ich aj vy ? x

Suroviny
zrelé paradajky
soľ
cukor
rozmarín, bazalka
bylinky
alebo slnečnicový
olivový olej
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Paradajky som umyla a nakrájala na mesiačiky.
  2. Každú na 6 alebo 8 častí - podľa veľkosti
  3. Posolila som ich, trochu pocukrovala kryštálovým cukrom a posypala bylinkami.
  4. Sušiť sa dajú cez leto  priamo na slnku (trvá to 2-3 dni) alebo v rúre.  Tento spôsob som použila. Nastavila som rúru na teplotu 100 °C a sušila pri pootvorených dvierkach kým získali "gumenú konzistenciu".  Trvalo mi to asi 6 hodín.
  5. Takto usušené paradajky som dala do pohárov, pridala som strúčky cesnaku a rozmarín a zaliala slnečnicovým olejom.
  6. Po ochutnávke uložila do chladničky.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár