Na nedeľný obed máme radi poriadne jedlo, ideálne nejaké mäsko, dobrý vývar. Na záver by nemalo chýbať niečo sladké. Plnený kel ma zaujal na prvý pohľad. Milujeme plnenú kapustu - o tom by som mohla básniť. Avšak plnený kel som nikdy nerobila. Pravda je, že kel pripravujem aj ako prívarok alebo polievku a chutí nám všetkým. Dokonca aj deti si pochutnajú :) Kapustné listy a alebo kelové sa plnia v rôznych krajinách na rôzne spôsoby. Niekde sa do plnky pridávajú krúpy a niekde ryža. Keď pripravujem kapustu - pridávam ryžu, tak ako to robí moja mama alebo stará mama. Tento krát som mäsovú plnku doplnila krúpami, ktoré som pred tým uvarila. Pripravovala som to celé v liatinovom hrnci - skvelý na pečenie aj zapekanie. Vo francúzsku sa liatinový hrniec používa často, práve pri príprave takýchto receptov. Jediné čo odporúčam je dobre si hrniec vytrieť maslom. Liatina tak ako francúzi alebo aj ja, milujú maslo :) x
Na nedeľný obed máme radi poriadne jedlo, ideálne nejaké mäsko, dobrý vývar. Na záver by nemalo chýbať niečo sladké. Plnený kel ma zaujal na prvý pohľad. Milujeme plnenú kapustu - o tom by som mohla básniť. Avšak plnený kel som nikdy nerobila. Pravda je, že kel pripravujem aj ako prívarok alebo polievku a chutí nám všetkým. Dokonca aj deti si pochutnajú :) Kapustné listy a alebo kelové sa plnia v rôznych krajinách na rôzne spôsoby. Niekde sa do plnky pridávajú krúpy a niekde ryža. Keď pripravujem kapustu - pridávam ryžu, tak ako to robí moja mama alebo stará mama. Tento krát som mäsovú plnku doplnila krúpami, ktoré som pred tým uvarila. Pripravovala som to celé v liatinovom hrnci - skvelý na pečenie aj zapekanie. Vo francúzsku sa liatinový hrniec používa často, práve pri príprave takýchto receptov. Jediné čo odporúčam je dobre si hrniec vytrieť maslom. Liatina tak ako francúzi alebo aj ja, milujú maslo :) x
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste