Recept na tieto citrónové košíčky sa hodí na leto ale kľudne ho pečte aj v chladnejších dňoch. Je naozaj super. Časť si možete pripraviť do zásoby - upečené korpusy sa dajú skladovať dobre uzavreté v špajzke alebo chladničke. A použijete ich až keď budete potrebovať niečo rýchlo vytvroriť. Je to klasické linecké cesto. Ako náplň som zvolila citrónový varený krém tzv. Lemon curd, niekde nazývaný aj citrónový tvaroh. Ten je možné pár dní uchovať v chladničke. Predávajú ho aj hotový vo vybraných obchodoch, hlavne v tých s anglickým tovarom. A sneh máte hotový raz dva. Ja som krém aj sneh pripravovala v mise s presným ohrevom a vďaka tomu to bola rýchla a skvelá práca. Jednak boli hrozné teplé a misa to teplo z ohrevu a varu neprenášala do mojej kuchyne, na rozdiel od šporáku a rúry. Jedna misa zvládla všetko. Variť sneh nad parou je náročné hlavne ak máte v kuchyni skoro 35 °C ale keď to za vás niekto odkrúti tak je to super. x
Recept na tieto citrónové košíčky sa hodí na leto ale kľudne ho pečte aj v chladnejších dňoch. Je naozaj super. Časť si možete pripraviť do zásoby - upečené korpusy sa dajú skladovať dobre uzavreté v špajzke alebo chladničke. A použijete ich až keď budete potrebovať niečo rýchlo vytvroriť. Je to klasické linecké cesto. Ako náplň som zvolila citrónový varený krém tzv. Lemon curd, niekde nazývaný aj citrónový tvaroh. Ten je možné pár dní uchovať v chladničke. Predávajú ho aj hotový vo vybraných obchodoch, hlavne v tých s anglickým tovarom. A sneh máte hotový raz dva. Ja som krém aj sneh pripravovala v mise s presným ohrevom a vďaka tomu to bola rýchla a skvelá práca. Jednak boli hrozné teplé a misa to teplo z ohrevu a varu neprenášala do mojej kuchyne, na rozdiel od šporáku a rúry. Jedna misa zvládla všetko. Variť sneh nad parou je náročné hlavne ak máte v kuchyni skoro 35 °C ale keď to za vás niekto odkrúti tak je to super. x
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste