NajRecept.sk Šaláty Zeleninové šaláty Ryžový šalát so šošovicou beluga
Ryžový šalát so šošovicou beluga
Recept Ryžový šalát so šošovicou beluga
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Milujem varenie, milujem keď môžem celý deň tráviť v kuchyni. No v poslednej dobe. odkedy som v plnom pracovnom nasadení, nemám na varenie toľko času a snažím sa hľadať a vymýšľať rýchle, dostupné recepty, ktoré sú chutné, výživné, ale hlavne uvarené raz-dva. Opäť sa mi zrodil v hlave nápad na šalát, tentokrát ryžový s mojím novým objavom - čiernou šošovicou beluga. Vždy ak ma kopne múza, hodím svoju myšlienku do googlu a hľadám či už niečo podobné existuje. Ako obvykle, aj tentokrát, môj nápad už dávno existoval na niekoľkých zahraničných blogoch. A tak som sa nimi trocha inšpirovala a prinášam vám recept na zdravý, (nielen) letný šalát :).

Spinava kuchyna je s    ·   4.9.2015

Ryžový šalát so šošovicou beluga

Milujem varenie, milujem keď môžem celý deň tráviť v kuchyni. No v poslednej dobe. odkedy som v plnom pracovnom nasadení, nemám na varenie toľko času a snažím sa hľadať a vymýšľať rýchle, dostupné recepty, ktoré sú chutné, výživné, ale hlavne uvarené raz-dva. Opäť sa mi zrodil v hlave nápad na šalát, tentokrát ryžový s mojím novým objavom - čiernou šošovicou beluga. Vždy ak ma kopne múza, hodím svoju myšlienku do googlu a hľadám či už niečo podobné existuje. Ako obvykle, aj tentokrát, môj nápad už dávno existoval na niekoľkých zahraničných blogoch. A tak som sa nimi trocha inšpirovala a prinášam vám recept na zdravý, (nielen) letný šalát :).

Suroviny
1/2 hrnčeka
jasmínová ryža
1/2 hrnčeka
šošovica beluga
1/2 balenia
tofu
3 ks
paradajky
cca 3 cm kúsok zelenej časti
pór
1/2 KL
mletá paprika
1/3 KL (sušená
majorán
1/4 KL
mletý koriander
3 PL
olivový olej
1 PL
citrónová šťava
chilli vločky
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ryžu prepláchneme pod vodou a uvaríme podľa návodu.
  2. Taktiež prepláchneme aj šošovicu a uvaríme podľa návodu.
  3. Tofu nakrájame na malé kocky a na 2 PL olivového ho opečieme dozlatista, osolíme, okoreníme.
  4. Scedenú ryžu zmiešame so scedenou šošovicou, tofu, paradajkami nakrájanými na kocky, pórom (ak nechceme nemusíme ho použiť) a zálievkou Zálievka: Korenie zmiešame s 3 PL olivového oleja a citrónovej šťavy. Ak je potrebné dochutíme soľou, čiernym korením a čili vločkami.
  5. Šalát podávavame vychladený.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár