NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Na pive pečená krkovička s cesnakom a bylinkami
Na pive pečená krkovička s cesnakom a bylinkami
Recept Na pive pečená krkovička s cesnakom a bylinkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Krkovička je mäso bohatšie na tuky, preto ju rada pečiem, zostane mäkučká a šťavnatá. Zvyčajne robíme s knedľou a kapustou. Naposledy som skúsila niečo iné a chutilo :)

klaura    ·   2.9.2015

Na pive pečená krkovička s cesnakom a bylinkami

Krkovička je mäso bohatšie na tuky, preto ju rada pečiem, zostane mäkučká a šťavnatá. Zvyčajne robíme s knedľou a kapustou. Naposledy som skúsila niečo iné a chutilo :)

Suroviny
1 kg (bez kosti)
bravčová krkovička
4 hlavičky
cesnak
4 ks
cibuľa
čerstvá
šalvia
čerstvý
rozmarín
na podlievanie
pivo
soľ
korenice
rasca
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky.
  2. Každý kúsok osolíme, okoreníme a uložíme do pekáča.
  3. Hlavy cesnaku prekrojíme naprieč strukov na polovicu a rozložíme neošúpané medzi mäso.
  4. Posypeme rascou, rozložíme cibuľu nakrájanú na koliečka, vetvičky rozmarínu. Pokvapkáme jemne olejom, podlejeme pivom.
  5. Zakryté pečieme pri teplote 190 °C približne 1 hodinu.
  6. 20 minút pred dopečením odokryjeme a pečieme odkryté. Pridáme aj šalviu - tá by dlhým a prudkým pečením zhorkla. Podávame so zemiakmi a uhorkovým šalátom.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár