Inšpirácia | Talianske chuťovky
Ak náhodou budete mať chvíľku čas, kým vaša polovička príde z práce, môžete zbehnúť do kuchyne a pripraviť takéto dobroty. Ja tu mám pre vás zatiaľ dve, ale zbytok sa chystá.
Preto dnes, keď dočítate tieto riadky, počítač vypnite, urobte si citrónovú limonádu, vezmite za ruku svoju polovičku a len tak sa pozerajte von oknom a povedzte si, ako sa máte veľmi radi. Len tak, pretože chcete, pretože môžete.
Neviem vám povedať, čo z toho je lepšie, každé má svoju výraznú a pritom jemnú chuť, v tomto prípade nemám favorita, resp. favoriti sú obaja.
Pečené citróny
Ingrediencie:
- umyté polovice citrónov
- mozzarella
- bazalkové lístky
- cherry paradajky
- sardelové rezy
- soľ
- korenie
Postup:
Najskôr citróny - tie si riadne umyte, prekrojte na polovice a špice zrežte.
Nožom vykrojte vnútro. Vnútro určite nevyhadzujte, použite ho na domácu limonádu.
Zo spodnej časti citrón podložte a zabaľte do alobalu, aby vám pri pečení mozzarella nevytiekla na plech.
Dovnútra citrónu vložte bazalkový lístok, potom plátok mozzarelly, sardelku, cherry rajčinu a na vrch mozzarellu. Na vrch dajte aj trochu soli a korenia.
Takýmto štýlom pripravte všetky ostatné citróny. Prvá polovica je prplačka, ale potom už chytíte grif.
Takto pripravené citróny dajte na plech a pri 180 °C ich nechajte piecť cca 12-15 minút, kým sa mozzarella neroztopí.
Rajčinová bruschetta
Ingrediencie:
- chlieb
- rajčiny
- bazalka
- cesnak
- olivový olej
- soľ
- korenie
Postup:
Na panvici si nechajte rozohriať olivový olej a chlieb na ňom opečte z oboch strán do hneda.
Kým sa chlieb opeká, pokrájajte si rajčiny, pridajte bazalkové lístky a trošku olivového oleja, soľ, korenie.
Ešte teplý opečený chlieb potrite strúčikom cesnaku a rozložte naň rajčinovú zmes.