NajRecept.sk Grilovaný hermelín s hokkaido tekvicou
Grilovaný hermelín s hokkaido tekvicou
Recept Grilovaný hermelín s hokkaido tekvicou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Suroviny sú na 2 porcie.

Just Delicious    ·   30.9.2015

Grilovaný hermelín s hokkaido tekvicou

Suroviny sú na 2 porcie.

Suroviny
2 ks
hermelín
podľa chuti (napr. grilovacie)
korenie
1 menší kus
hokkaido tekvica
olivový olej
soľ
bazalka
mletá červená paprika
papier na pečenie

Avokádový dip:

1 zrelý kus
avokádo
soľ
korenie
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Hokkaido tekvicu umyjeme, prekrojíme a vydlabeme semiačka.
  2. Tekvicu nakrájame na kocky spolu aj so šupou.
  3. Plech si vystelieme papierom na pečenie, poukladáme nakrájanú tekvicu, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, posypeme bazalkou, červenou paprikou a premiešame.
  4. Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov a dáme piecť na 30 minút.
  5. Hermelín potrieme olivovým olejom, posypeme z oboch strán napr. grilovacím korením. 10 minút pred dopečením tekvice vložíme pripravené hermelíny na plech k tekvici a ugrilujeme do zlatista.
Avokádový dip:
  1. Zrelé avokádo rozpolíme a vyberieme kôstku.
  2. Lyžičkou vyberieme dužinu a v miske rozmačkáme do hladka. Osolíme, okoreníme a pridáme citrónovú šťavu.
  3. Podávame k pečenej tekvici a hermelínu.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár