NajRecept.sk Dezerty Fotorecept| Vanilková bábovka
Fotorecept| Vanilková bábovka
Fotorecept| Vanilková bábovka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

V posledných mesiacoch som sa zasypala prácou. Typicky sa tak snažím odtrhnúť od premýšľania a emócii, ktoré ma zožierajú. Byť ,,busy" mi v tom pomáha. Vlastne ma to až tak veľmi pohltilo, že som sa ocitla v auguste a ani neviem ako. Kde zmizol posledný pol rok. Keď som naposledy existovala ako normálny človek bolo krátko po novom roku. August? Potrebujem zastaviť čas a nadýchnuť sa. Žiť viac v momente a vychutnať si maličkosti, chvíľky, ktoré už nevrátim späť. A keď som konečne mala deň voľna (čo sa nestáva až tak často) dolahol na mňa smútok. Chýba mi domovina. Mamine jedlo. Najviac bábovka s čajom pri telke či knihe. Tá pohoda a kľud. Už o pár dní balím kufre a letím domov. Neviem sa dočkať. Zatiaľ som si však upiekla túto bábovečku. Recept je od Nigelly Lawson, ktorá použila vanilkový extrakt. Avšak ja som siahla po vanilkovom lusku. Chcela som viac arómy a obdivovať tie malinké čierne bodky pri každom hryze. S výsledkom som spokojná. Použila som bábovkovu formu Nordic Ware. Vrelo ju odporúčam. Táto forma je absolútne dokonalá a už nikdy nepoužijem žiadnu inú značku (som očarená kvalitou).

MadeWithLove    ·   19.9.2015

Fotorecept| Vanilková bábovka

V posledných mesiacoch som sa zasypala prácou. Typicky sa tak snažím odtrhnúť od premýšľania a emócii, ktoré ma zožierajú. Byť ,,busy" mi v tom pomáha. Vlastne ma to až tak veľmi pohltilo, že som sa ocitla v auguste a ani neviem ako. Kde zmizol posledný pol rok. Keď som naposledy existovala ako normálny človek bolo krátko po novom roku. August? Potrebujem zastaviť čas a nadýchnuť sa. Žiť viac v momente a vychutnať si maličkosti, chvíľky, ktoré už nevrátim späť. A keď som konečne mala deň voľna (čo sa nestáva až tak často) dolahol na mňa smútok. Chýba mi domovina. Mamine jedlo. Najviac bábovka s čajom pri telke či knihe. Tá pohoda a kľud. Už o pár dní balím kufre a letím domov. Neviem sa dočkať. Zatiaľ som si však upiekla túto bábovečku. Recept je od Nigelly Lawson, ktorá použila vanilkový extrakt. Avšak ja som siahla po vanilkovom lusku. Chcela som viac arómy a obdivovať tie malinké čierne bodky pri každom hryze. S výsledkom som spokojná. Použila som bábovkovu formu Nordic Ware. Vrelo ju odporúčam. Táto forma je absolútne dokonalá a už nikdy nepoužijem žiadnu inú značku (som očarená kvalitou).

Suroviny
225 g (izbovej teploty)
maslo
300 g (jemný)
kryštálový cukor
6 ks (veľké)
vajce
350 g
hladká múka
1/2 ČL
sóda bicarbóna
250 g
biely jogurt
4 ČL (ja som namiesto extraktu použila zrnká z 1 vanilkového lusku)
vanilkový extrakt
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru si predhrejeme na 180°C.
  2. Bábovkovú formu si natrieme maslom.
  3. V miske si vyšľaháme maslo s cukrom, po jednom pridáme vajíčka.
  4. Striedavo pridáme múku (do ktorej sme si pridali sódu bokarbónu) a jogurt zmiešaný so zrnkami s vanilkového lusku (ak nepoužijete vanilkový lusk, tak nakoniec pridajte vanilkový extrakt).
  5. Všetko poriadne premiešame a cesto nalejeme do pripravenej formy.
  6. Dáme piecť na 45-60 minút (či je hotová zistíme pomocou špáratka).
  7. Po vytiahnutí z rúry necháme stáť 15 minút a napokon bábovku vyklopíme z formy.
  8. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár