Nenechajte sa zmiasť tým názvom, nejde o maslo ako také, nie je tam žiadne mlieko ani smotana, len jablká. Ale hustotou to može pripomínať maslo, a skvele sa natiera na chlebík ako maslo. Je tu sezóna dozrievania a tiež zavárania. A ak budete mať tento rok nadbytok jabĺk, alebo by ste chceli skúsiť niečo nové tak by to mohlo byť práve jablkové maslo. Je populárne hlavne v Amerike, a tiež v Anglicku. Ideálne bude na dlhé zimné obdobie. Ale aj teraz može spestriť raňajky alebo olovrant. Ja som mala možnosť variť v hrnci s presným ohrevom od KitchenAid. Je to skvelá vecička nie len na takéto recepty, ktoré potrebujú pomalé varenie, a tiež stálu teplotu. Nemusíte sa báť že vám prihorí, že sa prehreje alebo vykypý. Ja som varila dlhých 16 hodín a väčšiu časť dokonca v noci, a nič sa nestalo. Síce som mala kus obavy ale skôr preto, že som hrniec nepoznala a neverila som tomu že sa nič nestane :) No poznáte to, kto by riskoval že mu vyhorí kuchyňa, zničí sa hrniec alebo niečo podobne nepríjemné ? Ale všetko dopadlo výborne. Dnes viem, že sa nie je čoho obávať. Hrniec dodrží to čo do neho "naťukáte". Možete byť kľudná/ý.
Nenechajte sa zmiasť tým názvom, nejde o maslo ako také, nie je tam žiadne mlieko ani smotana, len jablká. Ale hustotou to može pripomínať maslo, a skvele sa natiera na chlebík ako maslo. Je tu sezóna dozrievania a tiež zavárania. A ak budete mať tento rok nadbytok jabĺk, alebo by ste chceli skúsiť niečo nové tak by to mohlo byť práve jablkové maslo. Je populárne hlavne v Amerike, a tiež v Anglicku. Ideálne bude na dlhé zimné obdobie. Ale aj teraz može spestriť raňajky alebo olovrant. Ja som mala možnosť variť v hrnci s presným ohrevom od KitchenAid. Je to skvelá vecička nie len na takéto recepty, ktoré potrebujú pomalé varenie, a tiež stálu teplotu. Nemusíte sa báť že vám prihorí, že sa prehreje alebo vykypý. Ja som varila dlhých 16 hodín a väčšiu časť dokonca v noci, a nič sa nestalo. Síce som mala kus obavy ale skôr preto, že som hrniec nepoznala a neverila som tomu že sa nič nestane :) No poznáte to, kto by riskoval že mu vyhorí kuchyňa, zničí sa hrniec alebo niečo podobne nepríjemné ? Ale všetko dopadlo výborne. Dnes viem, že sa nie je čoho obávať. Hrniec dodrží to čo do neho "naťukáte". Možete byť kľudná/ý.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste