Pri pečení tejto pre mňa najjednoduchšej a najjemnejšej bublaniny, akú som kedy jedla sa mi vybavila konverzácia s mojou milou kolegyňkou pani Máriou: ,,Adrianka a tento poznáte? Jeden, dva, tri, štyri." - ,,Nie nepoznám." Veru je to už takmer 30 rokov, keď som dostala recept od tejto milej pani. Keď boli deti malé, piekla som túto bublaninu veľmi často. Je nenáročná na prípravu a jej krásne jemná štruktúra piškóty, k tomu ovocie z vlastnej záhrady boli naozaj dobrým dôvodom na jej nespočetné množstvo opakovaní. Najmä keď boli čerstvé ríbezle a čučoriedky. Piekla som ju už s rôznym ovocím (rôznymi druhmi, čerstvými aj konzervovanými). Najlepšia však je s čerstvým, mierne kyselkavým drobným ovocím. Cesto je veľmi jemné a konzervované ovocie padne na spodok piškóty, pričom čerstvé sa udrží na povrchu. Jednoznačne mi však do tejto bublaniny pasujú najmä ríbezle alebo čučoriedky. Ingrediencie sú na plech 30 x 40 cm 1 pohár = 250 ml
Pri pečení tejto pre mňa najjednoduchšej a najjemnejšej bublaniny, akú som kedy jedla sa mi vybavila konverzácia s mojou milou kolegyňkou pani Máriou: ,,Adrianka a tento poznáte? Jeden, dva, tri, štyri." - ,,Nie nepoznám." Veru je to už takmer 30 rokov, keď som dostala recept od tejto milej pani. Keď boli deti malé, piekla som túto bublaninu veľmi často. Je nenáročná na prípravu a jej krásne jemná štruktúra piškóty, k tomu ovocie z vlastnej záhrady boli naozaj dobrým dôvodom na jej nespočetné množstvo opakovaní. Najmä keď boli čerstvé ríbezle a čučoriedky. Piekla som ju už s rôznym ovocím (rôznymi druhmi, čerstvými aj konzervovanými). Najlepšia však je s čerstvým, mierne kyselkavým drobným ovocím. Cesto je veľmi jemné a konzervované ovocie padne na spodok piškóty, pričom čerstvé sa udrží na povrchu. Jednoznačne mi však do tejto bublaniny pasujú najmä ríbezle alebo čučoriedky. Ingrediencie sú na plech 30 x 40 cm 1 pohár = 250 ml
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste