Tip na nedeľný obed | Pomaly pečené kura & Broskyňový makovník
Tentokrát náš tip na obed je vyskladaný z krémovej pórkovej polievky, vynikajúceho pomaly pečeného kuraťa a lahodného broskyňového makovníka. Prajeme dobrú chuť k obedu! :)
Polievka: Pórková krémová polievka
Zdravá, zelená a vynikajúca polievka.
Ingrediencie:
- pór - (stredne veľký)
- zemiaky - 2 ks
- maslo - 50 g
- smotana na varenie - 250 ml
- zeleninový vývar - 500 ml
- soľ
- korenie
- mladá cibuľka - (alebo petržlenová vňať)
Celý postup prípravy nájdete tu: Pórková krémová polievka
Hlavné jedlo: Pomaly pečené kráľovské kura
K víkendu patrí poctivý obed. S kráľovským kuraťom pripraveným na tento geniálny spôsob si určite pochutnáte :)
Ingrediencie:
- maslo
- mletá červená paprika
- med
- citrón
- cesnak
- rozmarín
- kura kráľovské
- soľ
- korenie
Celý postup prípravy nájdete tu: Pomaly pečené kráľovské kura
Dezert: Broskyňový makovník
Jednoduchý recept na chutný koláč, ktorý je bodkou za skvelým obedom.
Ingrediencie:
- polohrubá múka - 300 g
- kryštálový cukor - 150 g
- olej - 2,5 dl
- mak - 150 g (mletý)
- vajce - 4 ks
- kypriaci prášok - 2 balenia
- mlieko - 1,5 dl
Celý postup prípravy nájdete tu: Broskyňový makovník