Tip na nedeľný obed | Bryndzová polievka & Mäsovo-bryndzové guľky
Tento týždeň sa nedeľný obed ponesie v duchu bryndze. Bryndza patrí k tradičnej slovenskej surovine a jej použitie je naozaj rôznorodé - od polievok, cez hlavné jedlá až po chutné slané koláče.
Inšpirujte sa a pripravte sa na bryndzový víkend.
Polievka: Bryndzová polievka
Možno ten pôvodný, originálny recept je trošku iný, ale skúste niekedy takúto, neoľutujete :)
Ingrediencie:
- bryndza
- bravčová masť
- cibuľa
- čerstvo mleté korenie
- sladká mletá paprika
- petržlenová vňať
- soľ
- zemiaky
- trhaná cestovina
- vajičko - uvarené natvrdo
Celý postup prípravy nájdete tu: Bryndzová polievka
Hlavné jedlo: Mäsovo-bryndzové guľky
Ingrediencie:
- hladká múka - 200 g
- prášok do pečiva - 1/2 bal.
- soľ - 1/2 ČL
- cesnak - 4 strúčiky (prelisované)
- vajce - 1 ks
- maslo - 125 g
- syrokrém - 100 g
Plnka:
- bryndza - 200-250 g
- syrokrém - 1 kocka
- žĺtok na potretie
Celý postup prípravy nájdete tu: Mäsovo-bryndzové guľky
Dezert: Cesnakovo-bryndzové košíčky
Ingrediencie:
- hladká múka - 200 g
- prášok do pečiva - 1/2 bal.
- soľ - 1/2 ČL
- cesnak - 4 strúčiky (prelisované)
- vajce - 1 ks
- maslo - 125 g
- syrokrém - 100 g
Plnka:
- bryndza - 200-250 g
- syrokrém - 1 kocka
- žĺtok na potretie
Celý postup prípravy nájdete tu: Cesnakovo-bryndzové košíčky