Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme maslo, med a vymiešame do hladka.
Múku, prášok do pečiva, nastrúhanú kôru z citróna zmiešame a pridáme k maslovo vajíčkovej hmote.
Plech vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne posypeme cukrom, pridáme pár plátkov masla a po celom plechu rozložíme ríbezle (umyté, odstopkované a odkvapkané).
Na ríbezle rovnomerne rozotrieme cesto.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 35-40 minút
Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť a obrátime ho na tanier.
Pre slávnostnejšie použitie môžeme vrch potrieť vanilkovým krémom:
Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť.
Zo zmäknutého masla a práškového cukru vyšľaháme krém a postupne primiešame vychladnutý vanilkový puding.