NajRecept.sk Dezerty Obrátený ríbezľový koláč
Obrátený ríbezľový koláč
Recept Obrátený ríbezľový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: mnamkovo

mnamkovo    ·   25.8.2015

Obrátený ríbezľový koláč

Suroviny
100 g
hladká múka
70 g (ražná, špaldová)
celozrnná múka
1 balenie
prášok do pečiva
100 g
trstinový cukor
50 g
med
125 g (zmäknuté)
maslo
4 ks
vajce
1 KL
citrónová kôra
500 - 1000 g
ríbezle
5 PL (na plech)
trstinový cukor
20 g (na plech)
maslo

Krém:

400 ml
mlieko
4 PL
trstinový cukor
250 g
maslo

Na posypanie:

60 - 80 g (nastrúhaná)
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme maslo, med a vymiešame do hladka.
  2. Múku, prášok do pečiva, nastrúhanú kôru z citróna zmiešame a pridáme k maslovo vajíčkovej hmote.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne posypeme cukrom, pridáme pár plátkov masla a po celom plechu rozložíme ríbezle (umyté, odstopkované a odkvapkané).
  4. Na ríbezle rovnomerne rozotrieme cesto.
  5. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 35-40 minút
  6. Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť a obrátime ho na tanier.
Pre slávnostnejšie použitie môžeme vrch potrieť vanilkovým krémom:
  1. Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť.
  2. Zo zmäknutého masla a práškového cukru vyšľaháme krém a postupne primiešame vychladnutý vanilkový puding.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár