NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Džem z čierných ríbezlí bez konzervantov
Džem z čierných ríbezlí bez konzervantov
Recept Džem z čierných ríbezlí bez konzervantov
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Ywett

Domáce džemy veľmi rada pripravujem, sú omnoho lepšie ako tie kúpené a teraz v lete je ten najvhodnejší čas, aby sme si tieto dobroty pripravili na zimu. Deti radi tvoria a pomáhajú, tak spoločne s dcérkou pár pohárov ozdobíme a sú vhodné aj ako darček.

Ywett    ·   4.8.2015

Džem z čierných ríbezlí bez konzervantov

Domáce džemy veľmi rada pripravujem, sú omnoho lepšie ako tie kúpené a teraz v lete je ten najvhodnejší čas, aby sme si tieto dobroty pripravili na zimu. Deti radi tvoria a pomáhajú, tak spoločne s dcérkou pár pohárov ozdobíme a sú vhodné aj ako darček.

Suroviny
1 kg
čierne ríbezle
1 kg
kryštálový cukor
150 ml
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ríbezle umyjeme. Odstopkovať nemusíme.
  2. Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor a privedieme do varu. Miešame pokiaľ sa cukor rozpustí.
  3. Postupne pridávame ríbezle a miešame tak, aby stále vreli.
  4. Keď sú ríbezle rozvarené prelisujeme ich cez sitko (nie kovové). Hotový rôsol ešte privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom a necháme 10 minút stáť na viečku.
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár