NajRecept.sk Ryby a morské plody Ryba v bláznivej vode
Ryba v bláznivej vode
Recept Ryba v bláznivej vode
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Prinášam bláznivý taliansky recept na rybu s označením orata all´acqua pazza, v bláznivom období - nastúpila som do svojho prvého zamestnania, manžel je na služobnej ceste a ja si na všetky tieto zmeny postupne zvykám. Recept mám z minuloročného čísla časopisu APETIT, ale skúsila som ho až teraz, teda pred týždňom, no spisujem ho pre vás až dnes - veď vravím, bláznivé obdobie. Dokonca nebude napísaný, tak ako mám zvykom vo virtuálnej kuchárskej knihe ako predchádzajúce recepty, pretože môj notebook bol chudák preinštalovaný a momentálne nemám k dispozícii svoje dokumenty či aplikácie. Na prípravu potrebujeme veľkú panvicu s pokrievkou.

Spinava kuchyna je s    ·   4.7.2015

Ryba v bláznivej vode

Prinášam bláznivý taliansky recept na rybu s označením orata all´acqua pazza, v bláznivom období - nastúpila som do svojho prvého zamestnania, manžel je na služobnej ceste a ja si na všetky tieto zmeny postupne zvykám. Recept mám z minuloročného čísla časopisu APETIT, ale skúsila som ho až teraz, teda pred týždňom, no spisujem ho pre vás až dnes - veď vravím, bláznivé obdobie. Dokonca nebude napísaný, tak ako mám zvykom vo virtuálnej kuchárskej knihe ako predchádzajúce recepty, pretože môj notebook bol chudák preinštalovaný a momentálne nemám k dispozícii svoje dokumenty či aplikácie. Na prípravu potrebujeme veľkú panvicu s pokrievkou.

Suroviny
4 PL
olivový olej
2 ks (očistené, umyté)
pražma
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky
cesnak
1/2
chilli papričky
400 g (mix červených a žltých)
cherry paradajky
4 PL
biele víno
100 ml
voda
hrsť
kapary
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na panvicu nalejeme olej, rozohrejeme ho.
  2. Na rozohriaty olej položíme pražmy a opekáme 4 - 5 minút, následne otočíme a ryby posypeme na plátky nasekaným cesnakom.
  3. Ryby opekáme ešte asi 1 minútu.
  4. Potom ich posypeme nasekanou čili papričkou a do panvice pridáme umyté paradajky.
  5. Prilejeme víno, necháme ho vypariť a následne pridáme vodu, osolíme, okoreníme, priklopíme a dusíme na miernom ohni cca 15 minút.
  6. Ryby vyberieme, omáčku vrátime na oheň, pridáme scedené kapari, najemno nasekanú petržlenovú vňať a sprudka varíme 1 minútu.
  7. Rybu podávame s omáčkou a čerstvým pečivom či zemiačkami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár