NajRecept.sk Dezerty Fotorecept| Najrýchlejší jahodovo-čučoriedkový koláč
Fotorecept| Najrýchlejší jahodovo-čučoriedkový koláč
Fotorecept| Najrýchlejší jahodovo-čučoriedkový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Prečo takýto začiatok? Z môjho pohľadu, toto je najrýchlejší a naozaj najjednoduchší typ koláča na svete. Za 45 minút mám nachystané, napečené, a dokonca upratané. Vhodné doň použiť akékoľvek ovocie, ktoré doma máte. Postup som rozdelila do troch častí, takže neváhaj ani na moment, jednoznačne stojí zato ho vyskúšať :)

Recepty s Anabelou    ·   10.7.2015

Fotorecept| Najrýchlejší jahodovo-čučoriedkový koláč

Prečo takýto začiatok? Z môjho pohľadu, toto je najrýchlejší a naozaj najjednoduchší typ koláča na svete. Za 45 minút mám nachystané, napečené, a dokonca upratané. Vhodné doň použiť akékoľvek ovocie, ktoré doma máte. Postup som rozdelila do troch častí, takže neváhaj ani na moment, jednoznačne stojí zato ho vyskúšať :)

Suroviny
4 ks
žĺtka
1/2 hrnčeka
práškový cukor
1 hrnček
krupica
1 hrnček
polohrubá múka
1/2 hrnčeka
špaldová hladká múka
2 ČL
prášok do pečiva
250 ml
sladká smotana
100 ml
jahodový sirup
1 PL
kokosový olej
(čerstvé)
jahody
(čerstvé)
čučoriedky
Postup receptu
Vytlačiť
1. Príprava (10 min.)
  1. Do prvej, najväčšej misky pridám žĺtka a práškový cukor.
  2. Vyšľahám do svetložltej peny.
  3. Rúru zapínam na 200°C.
  4. V druhej miske si zmiešam všetky suché ingrediencie, a to hrnček krupice, hrnček polohrubej múky, 1/2 hrnčeka špaldovej hladkej múky, 2 ČL prášku do pečiva.
  5. Suchú hmotu vysypem do prvej misky zo žĺtkami, a pridám mokré ingrediencie - sladkú smotanu, jahodový cirup a kokosový olej.
2. "Zabalenie" ovocia (5 min.)
  1. Hmotu zamiešam a nechám 5 min postáť. Nie dlhšie, nie kratšie.
  2. Zatiaľ si maslom vymastím plech a vysypem krupicou. A na rade máme ovocie.
  3. Očistené čerstvé jahôdky nakrojím na menšie polovičky, a ja som pridala ešte za hrsť čučoriedok.
  4. Z bielkov vyšľahám penu, ktorú preklopím na ovocie a spoločne všetko ručne stierkou zabalím.
3. Pečenie (30 min.)
  1. Pripravenú zmes rozotriem na pripravený pekáč, posypem veľa veľa kokosom a celý plech utrasem.
  2. A šup s ním hneď do pece. Samozrejme teplotu znížim na 150°C.
  3. Dohromady celé pečenie je 45 minút. Určite by som koláč nechala aspoň hodinku vychľadnúť, nech z neho nebolia žalúdky.
A na vrch? Ak nemáte šľahačku, kludne postačí dobrý grécky jogurt s lyžičkou medu. DOBRÚ CHUŤ praje Anabel
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár