NajRecept.sk Sladké jedlá Fotorecept| Kysnuté palacinky podľa Julie Childe
Fotorecept| Kysnuté palacinky podľa Julie Childe
Fotorecept| Kysnuté palacinky podľa Julie Childe
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dnešný recept venujem všetkým deťom, ktorým začali prázdniny a všetkým dospelým, ktorý sa im starajú o program - varia im, pečú im, chodia s nimi na kúpaliská, do kina, berú ich na dovolenky a posielajú na tábory. Ja sama som s deťmi cez leto doma. A viem ,že zorganizovať program dá zabrať. Určite je náročnejšie ak musia obaja rodičia pracovať a čas s deťmi je potrebné presne naplánovať. Ale aj keď ste doma, musíte byť šikovný čo sa plánovania týka. Je treba predísť ponorke, nude a bezcielnemu vylihovaniu a nič nerobeniu. Nie je potreba mať čas vyplnený na minútu ale nejaký, aspoň hrubý plán pomože. Dodá pocit istoty a pohody. Recept na palacinky z kysutého cesta mám od Julie, z jej knihy Umenie francúzskej kuchyne. Francúzi sú v palacinkovaní najlepší. Ich crěpes Suzette sú svetoznámy pojem. U nás sú palacinky vždy rýchla varianta večere pre deti. Pre môjho muža to nie je plnohodnotné jedlo, a tak ich pečiem len občas, a pravda je, že ich musím napiecť veľmi veľa. A keďže sú prazdniny, skúsili sme túto trocha zložitejšiu variantu cesta. Asi vás nemusím presviedčať, že úspech boľ veľký. Kým manžel prišiel domov, všetko sa zjedlo :). Tento recept, a tak to píše aj Julia, sa pripravuje pomocou mixéru. Cesto je vďaka kvasniciam hrubšie a nadýchanejšie ako u klasických - nekysnutých palaciniek. Náplň si zvolíte podľa svojich preferencií. Ja som tentokrát vytvorila z jedntlivých palaciniek tortu pomocou vrstvenia a náplní. Dozdobila som ju čerstvým ovocím. Pozn. Ak nechcete kysnuté cesto stačí vynechať droždie.

Martina Schmidtova    ·   29.7.2015

Fotorecept| Kysnuté palacinky podľa Julie Childe

Dnešný recept venujem všetkým deťom, ktorým začali prázdniny a všetkým dospelým, ktorý sa im starajú o program - varia im, pečú im, chodia s nimi na kúpaliská, do kina, berú ich na dovolenky a posielajú na tábory. Ja sama som s deťmi cez leto doma. A viem ,že zorganizovať program dá zabrať. Určite je náročnejšie ak musia obaja rodičia pracovať a čas s deťmi je potrebné presne naplánovať. Ale aj keď ste doma, musíte byť šikovný čo sa plánovania týka. Je treba predísť ponorke, nude a bezcielnemu vylihovaniu a nič nerobeniu. Nie je potreba mať čas vyplnený na minútu ale nejaký, aspoň hrubý plán pomože. Dodá pocit istoty a pohody. Recept na palacinky z kysutého cesta mám od Julie, z jej knihy Umenie francúzskej kuchyne. Francúzi sú v palacinkovaní najlepší. Ich crěpes Suzette sú svetoznámy pojem. U nás sú palacinky vždy rýchla varianta večere pre deti. Pre môjho muža to nie je plnohodnotné jedlo, a tak ich pečiem len občas, a pravda je, že ich musím napiecť veľmi veľa. A keďže sú prazdniny, skúsili sme túto trocha zložitejšiu variantu cesta. Asi vás nemusím presviedčať, že úspech boľ veľký. Kým manžel prišiel domov, všetko sa zjedlo :). Tento recept, a tak to píše aj Julia, sa pripravuje pomocou mixéru. Cesto je vďaka kvasniciam hrubšie a nadýchanejšie ako u klasických - nekysnutých palaciniek. Náplň si zvolíte podľa svojich preferencií. Ja som tentokrát vytvorila z jedntlivých palaciniek tortu pomocou vrstvenia a náplní. Dozdobila som ju čerstvým ovocím. Pozn. Ak nechcete kysnuté cesto stačí vynechať droždie.

Suroviny
3/4 šálky
mlieko
3/4 šálky
voda
1/2 kocky
droždie
3 ks (ale môžete použiť aj celé vajcia)
žĺtok
1 PL
kryštálový cukor
3 PL (ja som použila Amaretto, mandľový koňak)
koňak
1 šálka
múka
75 g
rozpustené maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mlieko zohrajte a rozpustite v ňom dorždie.
  2. Všetky suroviny dajte do mixéru, pridajte droždie rozpustené v mlieku a zakryte, mixujte asi 1 min. na max rýchlosť.
  3. Potom pomocou stierky zoškrabte zmes a pokračujte v mixovaní asi 2 min.
  4. Hotové cesto prikryte a nechajte asi 2 hod odpočívať.
  5. Zväčší svoj objem a na povrchu sa začnú tvoriť bublinky.
  6. Cesto je pripravené na pečenie.
  7. Na pečenie je ideálna ťažká panvica, potrite si ju pred každou palacinkou olejom.
  8. Po upečení nechajte palacinky vychladnúť a začnite plniť a vrstviť.
  9. Ako náplň som zvolila - domáci ríbezľový lekvár, tvaroh s cukrom, a čokoládu ( kakao+cukor+ mlieko).
Všetkým detičkám pekné prázdniny a rodičom pevné nervy a peknú dovolenku.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár