NajRecept.sk Mäso FotoRecept | Kuracie prsia v šampiňónovo-smotanovej omáčke
FotoRecept | Kuracie prsia v šampiňónovo-smotanovej omáčke
FotoRecept | Kuracie prsia v šampiňónovo-smotanovej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Drahí a milí, vôbec neviem, čo vám napísať. Som vygumovaná a netuším prečo. Obvykle tiež neoplývam ktovieakým siahodlhým úvodom a zásobou teplých slov, ale dnes je to fakt kríza. Už len fakt, že tento pár riadkový text spisujem už 15 minút o niečom svedčí. A tak nebudem trápiť seba ani vás a prejdem rovno k receptu. Suroviny sú na 2 porcie.

Vysokoskolak v kuchy    ·   28.7.2015

FotoRecept | Kuracie prsia v šampiňónovo-smotanovej omáčke

Drahí a milí, vôbec neviem, čo vám napísať. Som vygumovaná a netuším prečo. Obvykle tiež neoplývam ktovieakým siahodlhým úvodom a zásobou teplých slov, ale dnes je to fakt kríza. Už len fakt, že tento pár riadkový text spisujem už 15 minút o niečom svedčí. A tak nebudem trápiť seba ani vás a prejdem rovno k receptu. Suroviny sú na 2 porcie.

Suroviny
2 kusy
kuracie prsia
1 veľký strúčik
cesnak
olivový olej
sušené
oregáno
sušený
rozmarín
podľa chuti
bylinková soľ
citrónová šťava
1/2 konzervy (v celku)
šampiňóny
3 lístky (čerstvá)
bazalka
200 ml (12
)%smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky veľkosti sústa.
  2. Na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekaný cesnak kým nezavonia a potom do panvice pridáme mäso.
  3. Ochutíme ho oreganom, rozmarínom a soľou a sprudka opečieme zo všetkých strán.
  4. Kuracie kúsky vyberieme do misky a výpek podlejeme vodou a citrónovou šťavou.
  5. Necháme tekutinu trochu zredukovať a potom mäso vrátime späť.
  6. Pridáme k nemu šampiňóny nakrájané na polky a nasekanú bazalku. Dobre zamiešame a podusíme, kým je mäso takmer hotové.
  7. Opäť ho vyberieme a do zvyšnej tekutiny vlejeme smotanu.
  8. Necháme ju varom zredukovať, vmiešame kuracie kúsky a úplne dovaríme.
  9. Podávame napríklad s ľadovým šalátom so zálievkou z oleja, citrónovej šťavy alebo balzamika a trochy soli.
Hmm, tie fotky sú zase nejaké mdlé a neestetické. Dala by som si za ne poza uši!
Neviete čím to je, že sa mi nikdy nepodarí hladká smotanová omáčka? Zakaždým mi nejak zhrudkovitie. Premýšľam, či to nebude tým, že smotana by sa nemala prevariť. Ale ako potom omáčku zredukovať? Raďte! 
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty