NajRecept.sk Dezerty FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Katka

Po domácej pekárni som pokukovala už nejaký ten čas. Receptov na rôzne chlebíky či koláče som poprezerala nespočetne veľa. Keď sa naskytla príležitosť na testovanie pekárne od Gorenje (konkrétne typ BM 900 AL) až mi srdce podskočilo :) S pekárňou sa pracuje veľmi dobre. Nie je hlučná a nádoby sú primerane veľké. Čo sa nádob týka, sú skutočne nepriľňavé a tak sa vám nestane, že pri vyklápaní koláča alebo chlebíka vám kúsok zostane prilepený vo vnútri nádoby. Jednoduché ovládanie zvládne naozaj každý, pričom je každá funkcia podrobne vysvetlená v priloženom návode. Návod tiež obsahuje aj niekoľko receptov, ktoré určite vyskúšam a podelím sa s vami o výsledok. Horšie to je už s jej veľkosťou, avšak šikovná gazdinka si nájde miesto ako ju uskladniť. Ako prvý test som pripravila VideoRecept na Ražný chlebík, ktorý chutil naozaj super. Odporúčam ho vyskúšať každému. Od tohto momentu vám kupovaný ani na chuť nepôjde :) Späť však ku koláčiku. Na prípravu tohto som sa inšpirovala od Ywettky a som naozaj rada, že som ho objavila aj na našom webe. Ywettka použila marhule a jej kombinácia bola určite vynikajúca. Tento koláčik je jednoduchý a dá sa povedať, že aj rýchly. Nemusíte pri ňom špiniť plech a zapínať rúru. Hlavne pri teplotách, ktoré momentálne stúpajú na tropických 35 °C sa asi nikomu veľmi nechce vyhrievať kuchyňu ešte viac. Koláčik je vláčny, chutný a v teplých dňoch ho nebudete mať problém skonzumovať. Ja som použila broskyne, kľudne však môžete použiť ovocie podľa svojej chuti. Na ďalší krát vyskúšam čučoriedky alebo jahody.

Katka    ·   21.7.2015

FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne

Po domácej pekárni som pokukovala už nejaký ten čas. Receptov na rôzne chlebíky či koláče som poprezerala nespočetne veľa. Keď sa naskytla príležitosť na testovanie pekárne od Gorenje (konkrétne typ BM 900 AL) až mi srdce podskočilo :) S pekárňou sa pracuje veľmi dobre. Nie je hlučná a nádoby sú primerane veľké. Čo sa nádob týka, sú skutočne nepriľňavé a tak sa vám nestane, že pri vyklápaní koláča alebo chlebíka vám kúsok zostane prilepený vo vnútri nádoby. Jednoduché ovládanie zvládne naozaj každý, pričom je každá funkcia podrobne vysvetlená v priloženom návode. Návod tiež obsahuje aj niekoľko receptov, ktoré určite vyskúšam a podelím sa s vami o výsledok. Horšie to je už s jej veľkosťou, avšak šikovná gazdinka si nájde miesto ako ju uskladniť. Ako prvý test som pripravila VideoRecept na Ražný chlebík, ktorý chutil naozaj super. Odporúčam ho vyskúšať každému. Od tohto momentu vám kupovaný ani na chuť nepôjde :) Späť však ku koláčiku. Na prípravu tohto som sa inšpirovala od Ywettky a som naozaj rada, že som ho objavila aj na našom webe. Ywettka použila marhule a jej kombinácia bola určite vynikajúca. Tento koláčik je jednoduchý a dá sa povedať, že aj rýchly. Nemusíte pri ňom špiniť plech a zapínať rúru. Hlavne pri teplotách, ktoré momentálne stúpajú na tropických 35 °C sa asi nikomu veľmi nechce vyhrievať kuchyňu ešte viac. Koláčik je vláčny, chutný a v teplých dňoch ho nebudete mať problém skonzumovať. Ja som použila broskyne, kľudne však môžete použiť ovocie podľa svojej chuti. Na ďalší krát vyskúšam čučoriedky alebo jahody.

Suroviny
120 g
kryštáľový cukor
4 ks
vajce
200 g
hladká múka
100 ml
olej
1 balenie
kypriaci prášok
1 PL
kakao holandské
100 ml (vlažná)
voda
3 ks (čerstvé)
broskyne
z 1 ks
citrónová kôra
Postup receptu
Vytlačiť
Na prípravu FotoReceptu nám domácu pekáreň BM 900 AL poskytla spoločnosť Gorenje.
      1. Oddelíme bielka od žĺtkov.
      2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
      3. Zašľaháme kryštálový cukor.
      4. Prišľaháme vlažnú vodu.
      5. A potom aj olej.
      6. Prišľaháme oddelené žĺtky.
      7. V osobitnej miske spolu zmiešame hladkú múku, citrónovú kôru a kypriaci prášok.
      8. Múčnu zmes primiešame do cesta.
      9. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.
      10. Do jedného cesta primiešame holandské kakao.
      11. Do nádoby na pečenie nalejeme biele cesto, potom kakaové cesto (v nádobe nenechávame hnietiaci hák).
      12. Broskyne očistíme od šupky a nakrájame na kocky.
      13. Nakrájané broskyne uložíme na cesto, niektoré zatlačíme do cesta.
      14. Nádobu s cestom vložíme do pekárne.
      15. Zapneme program 10 (BAKE) a čas 45 minút.
      16. Po uplynutí programu pomocou špajdle vyskúšame či je koláč upečený. Ak sa na špajdlu cesto ešte lepí nastavíme ešte 10 - 15 minút. Následne opäť vyskúšame, či je koláčik upečený.
      17. Keď je koláč upečený, vyberieme nádobu z pekárne a koláč necháme chvíľu vychladnúť. Následne koláč vyklopíme a nakrájame na kocky.
             
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár