Tip na nedeľný obed | Risotto z petržlenovej vňate & Jahodová nepečená torta
Teplo ba až horúco je počas týchto júnových dní vonku. Preto si tento týždeň pripravíme na nedeľný obed ľahké jedlo a osviežujúci dezert.
Polievka:Pórková krémová polievka
Zdravá zelená polievka, ktorá zasýti a dodá telu vitamíny. Príprava je jednoduchá a zaberie vám minimum času, takže sa nebudete musieť doslova variť pri sporáku :)
Ingrediencie:
- pór - (stredne veľký)
- zemiaky - 2 ks
- maslo - 50 g
- smotana na varenie - 250 ml
- zeleninový vývar - 500 ml
- soľ
- korenie
- mladá cibuľka - (alebo petržlenová vňať)
Postup prípravy nájdete tu: Krémová pórková polievka
Hlavné jedlo: Risotto z petržlenovej vňate
Len z pár ingrediencii dokážete vytvoriť niečo tak výnimočné, ako toto úžasné krémové risotto, ktoré je radosť jesť. V tomto risotte je dokonalá súhra chutí a naozaj si pochutnáte.
Ingrediencie:
- petržlenová vňať - 50 g
- zeleninový vývar - 1 l
- cibuľa - 1 ks (malá, nakrájaná na drobno)
- maslo
- ryža
- biele víno - 180 ml
- parmezán - (strúhaný) 4 PL
Postup prípravy nájdete tu: Rissoto z petržlenovej vňate
Dezert: Jahodová nepečená torta
Po príprave celého obeda a jeho zjedení vám zostáva podať len dezert a oddychovať na terase alebo vo svojej záhradke.
Ingrediencie:
- smotana na šľahanie - 1 ks
- kyslá smotana - 1 ks
- tvaroh - (v tomto prípade používam nízkotučný bez hrudiek)
- dlhé piškóty
- cukor - 2 PL
- vanilková aróma - 1 ČL
- jahody - 250 g
- forma na tiramisu alebo lasagne
- potravinová fólia
Postup prípravy nájdete tu: Jahodová nepečená torta