Tip na nedeľný obed| Hubová polievka, králik na cibuľke & Citrónová roláda so snohovou čapicou
Teplé dni sa blížia a s nimi aj hubová sezóna. Preto spotrebujte minuloročné zásoby a pripravte priestor na tohtoročné :)
Polievka: Krémová hubová
Polievka obsahuje lesné huby a je zahustená zemiakmi.
Ingrediencie
- sušené lesné huby
- zemiaky
- sladká smotana - 250 ml
- maslo
- olivový olej
- cibuľa
- cesnak
- chilli paprička
- bobkový list
- čerstvo mleté čierne korenie
- soľ
- citrónová šťava
Postup prípravy nájdete tu: Krémová hubová polievka
Hlavné jedlo: Králik na cibuľke
Ak nemáte králičie mäso v obľube, môžete ho nahradiť kuracím.
Ingrediencie
- králik - (alebo kura)
- oravská slanina - (nadrobno nakrájaná)
- jarná cibuľka - 1 ks
- cibuľa - 2 ks (červená, pokrájaná nadrobno)
- bobkový list
- čerstvé čierne korenie - pár guličiek
- nové čierne korenie
- kurací vývar - 250 ml
- svetlé pivo - 250 ml
- strúhanka - 1 hrsť
- soľ
- korenie
Postup prípravy nájdete tu: Králik na cibuľke
Dezert: Citrónová roláda so snehovou čapicou
Tento zaujímavý a chutný dezert je zložený z kakaovej piškóty, citrónového krému a snehovej čapice. Chute spolu náramne ladia.
Ingrediencie
Cesto:
- hladká múka - 200 g
- hnedý cukor - 30 g
- kakao - 2 PL
- maslo - 80 g (zmäknuté)
- prášok do pečiva - 1 ČL
- žĺtok - 2 ks
- štipka soli
Citrónový krém:
- mlieko - 400 ml
- hladká múka - 40 g
- žĺtok - 4 ks
- hnedý cukor - 50 g
- vanilkový cukor - 3 PL (domáci)
- citrónova šťava - z 2 citrónov
Snehová čapica:
- bielok - 4 ks
- práškový cukor - 30 g
- štipka soli
Postup prípravy nájdete tu:Citrónová roláda so snehovou čapicou
Ďalšie tipy na nedeľný obed nájdete
TU