NajRecept.sk Torty Rustikálny koláč s ríbezlami, makom a kokosom
Rustikálny koláč s ríbezlami, makom a kokosom
Recept Rustikálny koláč s ríbezlami, makom a kokosom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Upečený v kokosovej kruste, zvnútra vláčny a kyselkavý po ríbezliach, chrumkavý nemletým makom v ceste. Taký, že furt, keď idete okolo, musíte si kúsok odkrojiť. Pomenila som ingrediencie v mojom starom, tzv. hrnčekovom recepte "Ovocný koláč na celé leto". Toto je výsledok.

Andrea Mackova    ·   24.6.2015

Rustikálny koláč s ríbezlami, makom a kokosom

Upečený v kokosovej kruste, zvnútra vláčny a kyselkavý po ríbezliach, chrumkavý nemletým makom v ceste. Taký, že furt, keď idete okolo, musíte si kúsok odkrojiť. Pomenila som ingrediencie v mojom starom, tzv. hrnčekovom recepte "Ovocný koláč na celé leto". Toto je výsledok.

Suroviny
4 ks (domáce)
vajce
200 ml
hnedý cukor
1 PL
vanilkový cukor
štipka soli
200 ml
olej
150 ml
vlažná voda
400 ml (hladká)
pšeničná múka
100 ml (dladká celozrnná)
špaldová múka
100 ml
mak
1 PL
sóda bikarbóna
(kúsok)
maslo
(strúhaný na vysypanie formy)
kokos
miska (čerstvé alebo mrazené)
ríbezle
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Oddelím žĺtka bielka.
  2. Z bielkov a štipky soli ušľahám tuhý sneh.
  3. Žĺtky s cukrom vymiešam do svetlej peny, následne tam pridávam olej a vodu. Za stáleho miešania, postupne.
  4. Zvyšné suché prísady zmiešam spolu a starostlivo vmiešam do tekutej zmesi.
  5. Na záver už len vareškou opatrne po častiach zľahčím ušľahaným snehom z bielkov.
  6. Formu na pečenie vytriem tukom, vysypem kokosom. Vylejem hotové cesto.
  7. V strede ešte vysypem zo dve hrsti strúhaného kokosu, aby vytvorili "perinku" pre ríbezle.
  8. Červené ríbezle opláchnuté/umyté rozmiestnim lyžicou po povrchu.
  9. Vložím do rozohriatej rúry na 180°C, kde pečiem cca 30 - 40 minút. Kontrolujem špajdlou, zrakom, ňuchom.
Každému pečie rúra inak, pečte podobne ako bábovku. Tortovnicu som použila tú väčšiu od klasickej. Prevonia vám víkendovú domácnosť, navodí pocit sviatočnosti. Kým je teplý, výborne chutí s vanilkovou zmrzlinou. Napíšte mi, ak ho vyskúšate!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár