Droždie roztopíme v mlieku a pridáme ostatné suroviny.
Vymiešame cesto a necháme vykysnúť.
Z cesta zoberieme kúsok a vyvaľkáme kruh, ktorý rozkrojíme na štyri diely.
Každý diel nakrojíme po okrajoch tromi rezmi ako vidíme na obrázku.
Naplníme jablkami nakrájanými na kocky, posypeme škoricou, príp. cukrom a plnku zabalíme preložením okrajov.
Dáme na plech, potreme olejom a necháme ešte kysnúť asi 15 min.
Upečieme a posypeme práškovým cukrom.
Z tohto cesta som upiekla aj makovník a buchty plnené nutellou či lekvárom. Nezabudnite, dôležité pri pečení buchiet je potrieť ich pred pečením z každej strany dostatočne olejom a nechať ich na plechu ešte aspoň 20 minút kysnúť. Predídete tak vytečeniu plnky a budú nadýchanejšie.