NajRecept.sk Sladké jedlá Jahodová žemlovka
Jahodová žemlovka
Recept Jahodová žemlovka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: barborka

Táto žemlovka je výnimočná tým, že je na vrchu posypaná vlašskými orechami, ktoré jej dodali neuveriteľnú chuť! Odporúčam :)

barborka    ·   21.6.2015

Jahodová žemlovka

Táto žemlovka je výnimočná tým, že je na vrchu posypaná vlašskými orechami, ktoré jej dodali neuveriteľnú chuť! Odporúčam :)

Suroviny
(celozrnný)
toastový chlieb
(mrazené alebo čerstvé)
jahody
6 ks (strúhané)
jablká
(mleté)
orechy
práškový cukor
vanilkový cukor
škoricový cukor
maslo
1 ks
vajce
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sklenenú misu vytrieme maslom a vysypeme strúhankou.
  2. Do misky si dáme mlieko a vajíčko, cukor - vyšľaháme.
  3. Toastové chleby máčame v mlieku (aby sa dobre napili), ukladáme vedľa seba.
  4. Na prvú vrstvu pridáme nastrúhané jablká zmiešané so škoricovým cukrom (ak sú kyslé, pridáme ešte cukor) a po plátku masla pre chuť a vôňu.
  5. Poukladáme ďalšiu vrstvu chleba.
  6. Na ňu pridáme jahody.
  7. Pridáme poslednú vrstvu chleba, zvyšok mlieka vylejeme na vrch a pridáme maslo.
  8. Posypeme nasekanými orechami.
  9. Dáme piecť na 160-170 ° cca pol hodinu - sledujeme.
Dobrú chuť :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár