Snívame o jej dokonalej chuti, o jej dokonalej konzistencii, o dokonalom zážitku a požitku. Vychutnávame si ju ako malý, aj keď sme už veľký. Tešíme sa na ňu ako na vianočný stromček s prekvapením. Milujeme rôzne chute a príchute. Milujeme ju - ZMRZLINU. A v deň, ktorý patrí našim najmilovanejším - mamičkám som pripravila hneď dve príchute. Teda presnejšie, na deň matiek som dokončila celú prípravu a podávala a pre vás dofotila. Kvôli chladeniu my to chvíľu trvalo, ale stálo to za to. Ja som bola dlho veľmi konzervatívna a jedla som len čokoládovú a občas vanilkovú ale čím som staršia, tým si viac a viac pochutnám aj na iných príchutiach. A keď som náhodou v lete v Taliansku, ktoré milujem, som ochotná si dať akúkoľvek. Lebo tam je neprekonatelná. Samozrejme by som chcela aj doma vyrobiť niečo, čo by tú talianskú aspoň napodobnilo, alebo sa čo najviac priblížilo. A tak som siahla po recepte na pravú vanilkovú - na Gelato. Recept som si vypožičala od Marcelly Hazan. Jej kuchárka talianských receptov je neprekonatelná, asi tak ako v tých francúzskych Julia Childe. Základom zmrzliny sú žĺtka a mlieko alebo smotana, plus nejaká príchuť ako ovocie, čokoláda, oriešky. Ale príchute možu byť aj exotické ako chilli, olivový olej alebo na vrchu poliata balazamikovým octom. Jednoducho je to nekonečné množstvo príchutí. Základná zmes zo žĺtkov a mlieka sa povarí a dá do zmrzlinovača, ktorý túto božskú hmotu premení na ľadový zázrak. Pripravila som si pre vás dva základné recepty a postupy na zmrzlinu - vanilkovú a jahodovú.
Snívame o jej dokonalej chuti, o jej dokonalej konzistencii, o dokonalom zážitku a požitku. Vychutnávame si ju ako malý, aj keď sme už veľký. Tešíme sa na ňu ako na vianočný stromček s prekvapením. Milujeme rôzne chute a príchute. Milujeme ju - ZMRZLINU. A v deň, ktorý patrí našim najmilovanejším - mamičkám som pripravila hneď dve príchute. Teda presnejšie, na deň matiek som dokončila celú prípravu a podávala a pre vás dofotila. Kvôli chladeniu my to chvíľu trvalo, ale stálo to za to. Ja som bola dlho veľmi konzervatívna a jedla som len čokoládovú a občas vanilkovú ale čím som staršia, tým si viac a viac pochutnám aj na iných príchutiach. A keď som náhodou v lete v Taliansku, ktoré milujem, som ochotná si dať akúkoľvek. Lebo tam je neprekonatelná. Samozrejme by som chcela aj doma vyrobiť niečo, čo by tú talianskú aspoň napodobnilo, alebo sa čo najviac priblížilo. A tak som siahla po recepte na pravú vanilkovú - na Gelato. Recept som si vypožičala od Marcelly Hazan. Jej kuchárka talianských receptov je neprekonatelná, asi tak ako v tých francúzskych Julia Childe. Základom zmrzliny sú žĺtka a mlieko alebo smotana, plus nejaká príchuť ako ovocie, čokoláda, oriešky. Ale príchute možu byť aj exotické ako chilli, olivový olej alebo na vrchu poliata balazamikovým octom. Jednoducho je to nekonečné množstvo príchutí. Základná zmes zo žĺtkov a mlieka sa povarí a dá do zmrzlinovača, ktorý túto božskú hmotu premení na ľadový zázrak. Pripravila som si pre vás dva základné recepty a postupy na zmrzlinu - vanilkovú a jahodovú.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste