NajRecept.sk Pečivo Fotorecept| Špaldové bosniaky s kvasom
Fotorecept| Špaldové bosniaky s kvasom
Fotorecept| Špaldové bosniaky s kvasom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Milujem víkendové rána. Všetci spia mňa najmenší drobec obvykle zobudí pred šiestou, čo mi vôbec neprekáža. Pustím práčku, spravím si kávu, požehlím, alebo si sadnem k PC a v kľude surfujem. Zvykla som si v piatok okolo obed zarobiť chlebové cesto s kvasom a ráno je už nabudené a teší sa, čo z neho upečiem. Dnes to boli raňajkové bosniaky, zamiesenie cesta trvá asi tak 5 minút, ich vypracovanie asi 10 minút. Potom už sa len pečú. To je menej času ako do obchodu a späť. Špalda vám výborne vytrávi, obsahuje veľa vlákniny, okrem toho skvele chutí. A rodina to ocení ☺.

Andrea Mackova    ·   13.6.2015

Fotorecept| Špaldové bosniaky s kvasom

Milujem víkendové rána. Všetci spia mňa najmenší drobec obvykle zobudí pred šiestou, čo mi vôbec neprekáža. Pustím práčku, spravím si kávu, požehlím, alebo si sadnem k PC a v kľude surfujem. Zvykla som si v piatok okolo obed zarobiť chlebové cesto s kvasom a ráno je už nabudené a teší sa, čo z neho upečiem. Dnes to boli raňajkové bosniaky, zamiesenie cesta trvá asi tak 5 minút, ich vypracovanie asi 10 minút. Potom už sa len pečú. To je menej času ako do obchodu a späť. Špalda vám výborne vytrávi, obsahuje veľa vlákniny, okrem toho skvele chutí. A rodina to ocení ☺.

Suroviny
500 ml
špaldová celozrnná múka
400 ml (biela, chlebová)
T650
200 ml
pšeničné klíčky
60 g (do cesta)
tekvicové jadrá
20 g (na posyp)
tekvicové jadrá
1 PL
soľ
4 PL
kvas
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z uvedených ingrediencii spracujeme cesto.
  2. Cesto nakrájame na väčšie kusy (podľa toho, aké veľké ich chcete),
  3. Vytvarujeme bochníky.
  4. Pečieme asi 15 minút na 210 °C a 20 min. na 170°C.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár