NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Fotorecept| Marhuľový džem
Fotorecept| Marhuľový džem
Fotorecept| Marhuľový džem
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Ywett

Jednoduchá príprava a domáci je najlepší. Rozpis surovín si každý môže upraviť podľa seba a svojej chuti (my máme radšej redší džem, s kúskami ovocia, takže nie je hustý, ale je výborný na pečivo a do palaciniek). Lekvár je výborný na čerstvo upečenú domácu vianočku.

Ywett    ·   18.6.2015

Fotorecept| Marhuľový džem

Jednoduchá príprava a domáci je najlepší. Rozpis surovín si každý môže upraviť podľa seba a svojej chuti (my máme radšej redší džem, s kúskami ovocia, takže nie je hustý, ale je výborný na pečivo a do palaciniek). Lekvár je výborný na čerstvo upečenú domácu vianočku.

Suroviny
5 kg (mäkké, prezreté)
marhule
zo 4 citrónov
citrónová šťava
1,5 kg
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Marhule umyjeme a vykôstkujeme.
  2. Pokrájame. Ja som ešte trocha rozmixovala ponorným mixérom.
  3. V hrnci so širším dnom rozmixované marhule povaríme približne 6-7 minút a pridáme cukor.
  4. Z citrónov vyžmýkame šťavu a vlejeme.
  5. Povaríme ďalších 5 min, alebo aj dlhšie (ja som varila 10 minút)
  6. Lekvár nalejeme do čistých umytých pohárov, uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 10minút stáť na viečku.
Všetkým prajem ,,Krásne Dni!" :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár