NajRecept.sk Dezerty Fotorecept| Jahodovo-mandľové crumble
Fotorecept| Jahodovo-mandľové crumble
Fotorecept| Jahodovo-mandľové crumble
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dostali sa mi do rúk jahody, s ktorými som nevedela, čo urobiť - chuťovo neboli moc sladké, a tak mi napadlo crumble, o ktorom som už predtým tak veľa počula a čítala. Recept je od Nigelly Lawson a ako vždy dopadol na výbornú. Naozaj mi to príde ako skvelý dezert na posedenie s priateľmi, keď po výbornom obede ako bonus prinesiete na stôl túto neskutočne úžasne voňajúcu a chutiacu dobrotu. A s vanilkovou zmrzlinou je to nebezpečná kombinácia. Ja osobne skúšam momentálne všetky možné variácie a nikdy sa ich nedokážem nasýtiť, pretože crumble bude vždy chutiť absolútne božsky! (Ak chcete nemusíte si jahody vôbec prekrajovať na pol tak, ako som to urobila ja)

MadeWithLove    ·   13.6.2015

Fotorecept| Jahodovo-mandľové crumble

Dostali sa mi do rúk jahody, s ktorými som nevedela, čo urobiť - chuťovo neboli moc sladké, a tak mi napadlo crumble, o ktorom som už predtým tak veľa počula a čítala. Recept je od Nigelly Lawson a ako vždy dopadol na výbornú. Naozaj mi to príde ako skvelý dezert na posedenie s priateľmi, keď po výbornom obede ako bonus prinesiete na stôl túto neskutočne úžasne voňajúcu a chutiacu dobrotu. A s vanilkovou zmrzlinou je to nebezpečná kombinácia. Ja osobne skúšam momentálne všetky možné variácie a nikdy sa ich nedokážem nasýtiť, pretože crumble bude vždy chutiť absolútne božsky! (Ak chcete nemusíte si jahody vôbec prekrajovať na pol tak, ako som to urobila ja)

Suroviny
500 g
jahody
50 g
krupicový cukor
25 g (mleté)
mandle
4 ČL
vanilkový extrakt

Mrvenička:

110 g
hladká múka
1 ČL
prášok do pečiva
75 g (studené)
maslo
100 g
mandľové lupienky
75 g (demerara)
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru si predhrejeme na 200°C.
  2. Jahody si zbavíme stoniek a dáme do formy, v ktorej budeme piecť crumble.
  3. Pridáme mandle, cukor a vanilkový extrakt.
  4. Premiešame a pripravíme si mrveničku.
  5. Do misky si dáme múku a prášok do pečiva.
  6. Prstami zapracujeme maslo až pokiaľ budeme mať mrveničku.
  7. Vidličkou vmiešame demerara cukor a mandľové lupienky.
  8. Mrveničku rozsypeme po celých jahodách a dáme piecť na 30 minút.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár