NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Domáca "lučina"
Domáca "lučina"
Recept Domáca "lučina"
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Mnohé výrobu domácej lučiny určite poznáte. Možno si ju pravidelne robíte, veď domáca je najlepšia. Ale pre ďalších je tento recept možno novinka a práve pre nich je môj návod. Pripravte si doma lahodný, ľahko roztierateľný syr, ktorý si ochutíte podľa seba.

klaura    ·   18.6.2015

Domáca "lučina"

Mnohé výrobu domácej lučiny určite poznáte. Možno si ju pravidelne robíte, veď domáca je najlepšia. Ale pre ďalších je tento recept možno novinka a práve pre nich je môj návod. Pripravte si doma lahodný, ľahko roztierateľný syr, ktorý si ochutíte podľa seba.

Suroviny
2 veľké (500 ml)
jogurt
250 g
smotana na šľahanie
soľ
bylinky na dochutenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zmiešajte jogurt so smotanou a soľou (často sa stane, že smotanu doma nemám, potom dávam vykvápať samotný jogurt).
  2. Na hlbšiu misku položím sitko, vysteliem ho vreckovkou a nalejem pripravenú masu.
  3. Dám do chladničky na 24 hodín.
  4. Na druhý deň máme v miske srvátku a krásnu, hustú lučinu v sitku.
  5. Vyklopíme do misky a môžeme ju ľubovoľne dochutiť.
  6. Výborná je s nasekaným medvedím cesnakom.
Natrieť na chlebík ... prajem dobrú chuť a pekný deň :) Laura
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár