NajRecept.sk Šaláty Zeleninové šaláty Baklažánovo-feniklové ragú s cesnakovými polentovými hranolkami
Baklažánovo-feniklové ragú s cesnakovými polentovými hranolkami
Recept Baklažánovo-feniklové ragú s cesnakovými polentovými hranolkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Už začínajú povestné letné horúčavy, a preto je potrebné náš jedálniček trochu odľahčiť. Nemusíme nutne jesť šaláty, stačí ak si pripravíme ľahké bezmäsité jedlo. Baklažánovo-feniklové ragú môžete podávať ako hlavný chod, ale napríklad aj pre zarytých mäsožravcov, ako skvelú prílohu ku grilovanému mäsku. Skvelo ho dopĺňajú polentové hranolky s cesnakom.

Spinava kuchyna je s    ·   15.6.2015

Baklažánovo-feniklové ragú s cesnakovými polentovými hranolkami

Už začínajú povestné letné horúčavy, a preto je potrebné náš jedálniček trochu odľahčiť. Nemusíme nutne jesť šaláty, stačí ak si pripravíme ľahké bezmäsité jedlo. Baklažánovo-feniklové ragú môžete podávať ako hlavný chod, ale napríklad aj pre zarytých mäsožravcov, ako skvelú prílohu ku grilovanému mäsku. Skvelo ho dopĺňajú polentové hranolky s cesnakom.

Suroviny

Na polentu:

1 hrnček (instantná)
polenta
1 l
voda
2 strúčiky
cesnak
soľ
(mleté, štvorfarebné)
korenie

Ragú:

1 ks
baklažán
1 ks
červená cibuľa
1/2 buľvy
fenikel
(lúpané) 1 konzerva
paradajky
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
1 strúčik
cesnak
čerstvé oregano
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Polentu vsypeme za stáleho miešania do vriacej osolenej vody a varíme až do zhustnutia (cca 3 minúty, za stáleho miešania, pozor - prská).
  2. Odstavíme, osolíme podľa potreby, okoreníme a pridáme prelisovaný cesnak.
  3. Vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme úplne vychlanúť, nakrájame na 1 cm široké pásiky a opečieme ich na olivovom olejo do zlatista.
  4. Baklažán prekrojíme po dĺžke na polovicu, nakrájame na plátky, osolíme a necháme ,,vypotiť", opláchneme.
  5. Na pancivu dáme asi 2 PL olivového oleja, rozpálime a baklažán po dávkach postupne opečieme z oboch strán (dosť nasáva olej, takže v prípade, že už všetok vpil, môžeme ešte pridať).
  6. Baklažán vyberieme.
  7. Cibuľu prekrojíma na polovicu a nakrájame na plátky.
  8. Dáme na panvicu, krátko restujeme a následne pridáme na plátky nakrájaný fenikel.
  9. Opekáme asi 1-2 minúty.
  10. Pridáme baklažán, osolíme, okoreníme.
  11. Pridáme paradajky a restujeme až do zhustutia.
  12. Pridáme prelisovaný cesnak, odstavíme a posypeme čerstvým oreganom.
  13. Podávame s polentovými hranolkami ako  hlavné jedlo alebo ako zeleninovú prílohu ku grilovanému mäsu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty