Tip na nedeľný obed| Toskánska fazuľa s bravčovým mäsom na fenikli & Citrónový koláč
Na blížiaci sa deň oddychu sme pre vás pripravili kombináciu zaujímavých a výrazných chutí. Ako prvá vás zahreje Toskánska fazuľová polievka so zeleninou a pretlakom. V hlavnom chode nájdete kúsky fenikla a ako dezert vás osvieži citrónový koláč. Dobrú chuť :)
Polievka: Toskánska fazuľová polievka
Ingrediencie
- olivový olej - 2 PL
- červená cibuľa - 1 ks (nakrájaná nadrobno)
- cesnak - 1 strúčik (nasekaný najemno)
- mrkva - 1 ks (nakrájaná nadrobno)
- zelerové stonky - 2 ks (nakrájané nadrobno)
- krájané paradajky - 400 g konzerva
- paradajkový pretlak - 1 PL
- zeleninový vývar - 600 ml
- fazuľa - 2 x 400 g konzerva ( ja som použila barlotti a cannellini)
- cestoviny - 75 g (malé cestoviny)
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy nájdete tu: Toskánska fazuľová polievka
Hlavné jedlo: Bravčové mäso na fenikli
Jednoduchý recept na prípravu. Je voňavý a plný zeleniny.
Ingrediencie
- bravčové pliecko - 1/2-3/4 kg (nakrájané na kocky)
- fenikel - 1 ks
- mladá cibuľka - 1 ks
- pór - 1 ks
- cibuľa - 1 ks
- cherry paradajky
- citrónová kôra - z 1 citróna
- biele víno - 1,5 dl
- šľahačková smotana - 1 ks
- olivový olej
- soľ
- korenie
Postup prípravy nájdete tu: Bravčové mäso na fenikli
Dezert: Citrónový koláč s polentou
Ingrediencie
- maslo - 200 g (nesolené, izbovej teploty)
- krupicový cukor - 200 g
- mandlová múka - 200 g
- polenta - 100 g
- prášok do pečiva - 1 1/2 ČL
- vajce - 3 ks (veľkosť L)
- citrónová kôra - z 2 citrónov
Na sirup:
- citrónová šťava - z 2 citrónov
- práškový cukor - 125 g
Postup prípravy nájdete tu: Citrónový koláč s polentou
Ďalšie tipy na nedeľný obed nájdete
TU