Tip na nedeľný obed| Kuracie stehná s dijonskou horčicou & Bublanina s makom a jahodami
Ušetrite čas s premýšľaním aký obed pripraviť túto nedeľu pre svoju rodinu. Jednoducho sa inšpirujte našim Tipom na nedeľný obed.
Kuracie stehnáph pripravené na tento spôsob sú veľmi jednoduchou záležitosťou a to isté sa týka aj dezertu. Tento krát sme zvolili klasiku a to bublaninu na síce nie najznámejší spôsob. Vyskúšajte a určite neoľutujete.
Polievka: Polievka z mladého kalerábu s medvedím cesnakom
Ingrediencie:
- pór
- olej
- ghee - kúsok
- mrkva - (hrubo nastrúhaná)
- kaleráb - (mladý) 2 ks
- zemiak - (celé, očistené) 3 ks
- korenie
- soľ
- mletá červená paprika - 1 ČL
- medvedí cesnak
Hlavné jedlo: Kuracie stehná s dijonskou horčicou a estragónom
Ingrediencie:
- dijonska horčica - 8 PL
- estragón - 6 stoniek (nasekaný)
- maslo - 50 g (nesolené, izbovej teploty)
- kuracie stehná - 8 ks
- soľ
- čierne mleté korenie
- strúhanka - 25 g
Postup prípravy nájdete tu: Kuracie stehná s dijonskou horčicou a estragónom
Dezert: Bublanina s makom a jahodami
Ingrediencie:
- vajce - 4 ks
- práškový cukor - 140 g
- polohrubá múka - 160 g
- olej - 60 ml
- mlieko - 60 ml
- prášok do pečiva - 1 balenie
- jahody
Maková plnka:
- mak - 100 g
- práškový cukor - 1 PL
- mlieko - 50 ml
Postup prípravy nájdete tu: Bublanina s makom a jahodami