Tip na nedeľný obed| Francúzske zemiaky & Mramorový cheesecake
Letné teploty sú tu, nikomu z nás sa nechce stáť pol dňa pri sporáku. Pripravte si osviežujúci obed, ktorý zvládnete počas teplých dní nielen pripraviť ale aj zjesť.
Polievka: Gaspačo
Polievka Gaspačo (Gaspacho) je studená polievka určená na teplé dni. Zasýti a schladí zároveň. Gaspačo sa pripravuje zo surovej zeleniny. Existujú rôzne verzie tejto polievky pochádzajúcej z Andalúzie. Obľúbená je najmä v teplých oblastiach počas letného obdobia.
Ingrediencie:
- uhorka - 300 g
- paprika - 200 g
- rajčiny - 500 g
- cibuľa - 1 menší kus
- cesnak - 1 strúčik
- olivový olej
- soľ
- korenie
- bazalka
- oregano
- chlieb
Postup prípravy nájdete tu: Gaspačo
Hlavné jedlo: Francúzske zemiaky
Francúzi nepoznajú parížsky šalát ani francúzske zemiaky. Tieto jedlá sú našími rýdzo slovenskými, pričom si osvojili názvy tejto krajiny. Príprava Francúzskych zemiakov je jednoduchá a zvládne ich aj kuchársky začiatočník.
Ingrediencie:
- zemiaky - cca 1,5 kg
- vajce - 4 ks (uvarené na tvrdo)
- saláma - do tohto receptu je najlepšia slovenská točená saláma - najlacnejšia)
- šľahačková smotana - 1 ks
- soľ
- korenie
- majorán
Postup prípravy nájdete tu: Francúzske zemiaky
Dezert: Zebra cheesecake
Zebra cheesecake, v ktorom sa spojila klasická chuť s kakaovou. Hodí sa ako koláč ku káve, či ako torta :-)
Ingrediencie:
- tvaroh jemný - 600 g
- pochúťková smotana - 300 g
- práškový cukor - 150 g
- citrónová kôra - z 1 kusu
- vanilková aróma - 2 KL
- hladká múka - 2 PL
- kakao - 4 PL
- piškóty - 140 g
- maslo - 70 g
- vajce - 2 ks
Postup prípravy nájdete tu: Zebra cheesecake