NajRecept.sk Tip na nedeľný obed| Francúzske zemiaky & Mramorový cheesecake
Tip na nedeľný obed| Francúzske zemiaky & Mramorový cheesecake
Recept Tip na nedeľný obed| Francúzske zemiaky & Mramorový cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: najrecept

najrecept    ·   8.5.2015

Tip na nedeľný obed| Francúzske zemiaky & Mramorový cheesecake

Tip na nedeľný obed| Francúzske zemiaky & Mramorový cheesecake

Letné teploty sú tu, nikomu z nás sa nechce stáť pol dňa pri sporáku. Pripravte si osviežujúci obed, ktorý zvládnete počas teplých dní nielen pripraviť ale aj zjesť.  

Polievka: Gaspačo

Polievka Gaspačo (Gaspacho) je studená polievka určená na teplé dni. Zasýti a schladí zároveň. Gaspačo sa pripravuje zo surovej zeleniny. Existujú rôzne verzie tejto polievky pochádzajúcej z Andalúzie. Obľúbená je najmä v teplých oblastiach počas letného obdobia.

Ingrediencie:

  • uhorka - 300 g
  • paprika - 200 g
  • rajčiny - 500 g
  • cibuľa - 1 menší kus
  • cesnak - 1 strúčik
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • bazalka
  • oregano
  • chlieb
Postup prípravy nájdete tu: Gaspačo
 

Hlavné jedlo: Francúzske zemiaky

Francúzi nepoznajú parížsky šalát ani francúzske zemiaky. Tieto jedlá sú našími rýdzo slovenskými, pričom si osvojili názvy tejto krajiny. Príprava Francúzskych zemiakov je jednoduchá a zvládne ich aj kuchársky začiatočník.

Ingrediencie:

  • zemiaky - cca 1,5 kg
  • vajce - 4 ks (uvarené na tvrdo)
  • saláma - do tohto receptu je najlepšia slovenská točená saláma - najlacnejšia)
  • šľahačková smotana - 1 ks
  • soľ
  • korenie
  • majorán
   

Postup prípravy nájdete tu: Francúzske zemiaky

   

Dezert: Zebra cheesecake

Zebra cheesecake, v ktorom sa spojila klasická chuť s kakaovou. Hodí sa ako koláč ku káve, či ako torta :-)

Ingrediencie:

  • tvaroh jemný - 600 g
  • pochúťková smotana - 300 g
  • práškový cukor - 150 g
  • citrónová kôra - z 1 kusu
  • vanilková aróma - 2 KL
  • hladká múka - 2 PL
  • kakao - 4 PL
  • piškóty - 140 g
  • maslo - 70 g
  • vajce - 2 ks
  Postup prípravy nájdete tu: Zebra cheesecake
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár