NajRecept.sk Šaláty Zeleninové šaláty Špenátovo-cícerový šalát s pečenými cherry paradajkami a ovsené pečivo
Špenátovo-cícerový šalát s pečenými cherry paradajkami a ovsené pečivo
Recept Špenátovo-cícerový šalát s pečenými cherry paradajkami a ovsené pečivo
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Jednoduchý, celkom rýchlo pripravený šalát (ak nerátame varenie cíceru, ale môžete použi aj konzervovaný) na jarno/letné obedy či večere. Neuvádzam presné množstvo surovín, lebo som ho robila ako sa vraví "od oka" čo je u šalátov asi bežné. Takže či pridáte viac špenátu či šampiňónov je jedno, výsledok bude vždy chutný :). A tento šalátik je vhodné doplniť nejakým pečivom - najlepšie domácim. Vymyslela som si také Ovsené pečivo, s ktorým sa trošku ťažšie pracuje, kvôli vlastnostiam ovsenej múky, ale tá námaha za to stojí :). Množstvo surovín stačí na 4 väčšie rožky, ale môžete si ho samozrejme aj zdvojnásobiť.

Spinava kuchyna je s    ·   17.5.2015

Špenátovo-cícerový šalát s pečenými cherry paradajkami a ovsené pečivo

Jednoduchý, celkom rýchlo pripravený šalát (ak nerátame varenie cíceru, ale môžete použi aj konzervovaný) na jarno/letné obedy či večere. Neuvádzam presné množstvo surovín, lebo som ho robila ako sa vraví "od oka" čo je u šalátov asi bežné. Takže či pridáte viac špenátu či šampiňónov je jedno, výsledok bude vždy chutný :). A tento šalátik je vhodné doplniť nejakým pečivom - najlepšie domácim. Vymyslela som si také Ovsené pečivo, s ktorým sa trošku ťažšie pracuje, kvôli vlastnostiam ovsenej múky, ale tá námaha za to stojí :). Množstvo surovín stačí na 4 väčšie rožky, ale môžete si ho samozrejme aj zdvojnásobiť.

Suroviny

Na šalát:

baby špenát
cícer
šampiňóny
cherry paradajky
soľ
mleté čierne korenie
cesnak
olivový olej
citrónová šťava
syr pecorino
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cícer si vopred namočíme (najlepšie na noc), vodu zlejeme a uvaríme do mäkka (alebo použijeme konzervovaný cícer).
  2. Cherry paradajky osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov až kým nechytia zlatú farbu.
  3. Šampiňóny očistíme, nakrájame a osmahneme na oleji, osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak a odstavíme.
  4. Baby špenát umyjeme, dáme na tanier prisypeme vychladnutý cícer, huby, paradajky, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  5. Pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou a posypeme hoblinkami perocina.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár