NajRecept.sk Zdravé recepty Fitness Quesadillas plnené špenátom, avokádom, karamelizovanou cibuľkou a feta
Quesadillas plnené špenátom, avokádom, karamelizovanou cibuľkou a feta
Recept Quesadillas plnené špenátom, avokádom, karamelizovanou cibuľkou a feta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Otvárajú sa vám chuťové poháriky už pri pohľade? Toto bola naozaj ohromná večera. Úplná dokonalosť by to bola, keby som tortilly pripravila vlastnoručne, no tieto boli celozrnné, zo supermarketu. Sľubujem, najbližšie vyskúšam nejaký overený mexický recept a napíšem vám o tom viac. V Mexiku quesadilla predstavuje placku z kukuričnej múky. Inak povedané tortilla sa zahrieva kým nie je dosť mäkká, aby sa dala preložiť na polovicu a naplniť. Zvyčajne je naplnená Oaxaca syrom, ktorý pochádza z Mexika a má vláknitú štruktúru. Vyrába sa z kravského alebo byvolieho mlieka a pripomína svojou konzistenciou taliansku mozzarellu. Quesadilla sa potom dopečie na horúcom kamennom kruhu, kým sa syr úplne roztaví. Kukuričné cesto sa pripravuje bez prídavku akéhokoľvek oleja. Často sa podávajú so zelenou alebo červenou salsou, nakrájanou cibuľou, guacamole a mexickou kyslou smotanou. Iné bežné náplne sú zemiaky s chorizo, huby a rôzne druhy mäsa. V niektorých oblastiach sa quesadillas tiež plnia ďalšími prísadami, okrem náplní, ktoré už majú: avokádom alebo guacamole, paradajkami, chilli, či koriandrom. Vhodné sú na večeru pre 2 osoby.

Andrea Mackova    ·   28.5.2015

Quesadillas plnené špenátom, avokádom, karamelizovanou cibuľkou a feta

Otvárajú sa vám chuťové poháriky už pri pohľade? Toto bola naozaj ohromná večera. Úplná dokonalosť by to bola, keby som tortilly pripravila vlastnoručne, no tieto boli celozrnné, zo supermarketu. Sľubujem, najbližšie vyskúšam nejaký overený mexický recept a napíšem vám o tom viac. V Mexiku quesadilla predstavuje placku z kukuričnej múky. Inak povedané tortilla sa zahrieva kým nie je dosť mäkká, aby sa dala preložiť na polovicu a naplniť. Zvyčajne je naplnená Oaxaca syrom, ktorý pochádza z Mexika a má vláknitú štruktúru. Vyrába sa z kravského alebo byvolieho mlieka a pripomína svojou konzistenciou taliansku mozzarellu. Quesadilla sa potom dopečie na horúcom kamennom kruhu, kým sa syr úplne roztaví. Kukuričné cesto sa pripravuje bez prídavku akéhokoľvek oleja. Často sa podávajú so zelenou alebo červenou salsou, nakrájanou cibuľou, guacamole a mexickou kyslou smotanou. Iné bežné náplne sú zemiaky s chorizo, huby a rôzne druhy mäsa. V niektorých oblastiach sa quesadillas tiež plnia ďalšími prísadami, okrem náplní, ktoré už majú: avokádom alebo guacamole, paradajkami, chilli, či koriandrom. Vhodné sú na večeru pre 2 osoby.

Suroviny
4 ks
tortilly
2-3 ks
cibuľa
olivový olej
1 ks (zrelé)
avokádo
(od oka, nešetriť)
špenát
syr feta
3 ks (nemusia byť)
sušené paradajky
Postup receptu
Vytlačiť
Najviac času zaberie príprava skaramelizovanej cibuľky, preto začínam od nej.
  1. Cibuľu očistím, pokrájam na rezance alebo kolieska a na olivovom oleji pri strednej alebo nižšej teplote restujem až kým neskaramelizuje, do zlatohneda, aj 30 minút. Nie rýchlo, skôr pomalšie. Tento proces si žiada svoj čas ale odmenou je výborná cibuľka, ktorá zjednotí všetky ingrediencie v tortille.
  2. Tesne pred koncom restovania do nej môžete pridať na drobno pokrájané sušené paradajky.
  3. Medzitým si umyjem špenát, očistím a pokrájam avokádo.
  4. Tortilly minútku dve zohrejte v rúre vyhriatej na 220 °C.
  5. Keď sú okraje slabohnedé, tortilla bude správne churmkavá.
  6. Plním ju jednoducho, veľa špenátu, na to avokádo, feta a nakoniec cibuľka aj s olejom.
  7. Druhú tortillu rozkrájam nasucho na 1/4 -ky a priložím/pritlačím na naplnenú tortillu, ktorú dokrájam.
Podávam ihneď, dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár