Milujem venčeky. Vanilkové venčeky. Ale kúpiť nejaké čo by chutili je ťažké, niekedy nemožné. A tak som sa rozhodla že sa naučím ich robiť doma. Odpalované cesto som dlho odkladala, až príliš odstrašujúcich príkladov som počula. Povedala som si že, to skúsim (plno iných vecí sa mi tiež nepodarilo na prvý pokus :)) A tak som sa koncom týždňa do nich pustila. Pred sobotnou návštevou som potrebovala niečo dobré, typicky naše - československé, niečo čo by potešilo, bolo by domáce a chutné, a chcela som aby toho bolo veľa, veľmi veľa. Bola to síce výzva a riziko, že nakoniec budem narýchlo robiť niečo nové, a robiť niečo na poslednú chvíľu ? Väčšinou žiadna sláva, ale ako sa hovorí ,,kto sa bojí nesmie do lesa". Rezervovala som si na to dosť času, otestovala som si rôzne recepty a postupy. Na intrernete ich nájdete neúrekom. Problém je, že u každého funguje niečo inak, má inú rúru, sú rôzne pomery ingrediencií, sem - tam chýba popis pečenia. A pri odpaľovanom ceste je zrejme pečenie rozhodujúce. Cesto mi nepríde až také zložité alebo nemožné, a ak máte dobrý mixér, tak je to vlastne veľmi jednoduché. Ale pri pečení to z počiatku aj u mňa vyzeralo na fiasko. Ale nakoniec som našla veľmi pekne napísaný postup pečenia na stránkach bonviváni.sk. Ich popis naozaj fungoval. Ale asi je naozaj doležité si to skúsiť, testovať a byť trpezlivý. Prvé si pripravíme cesto - odpalované cesto, ktoré sa používa aj na talianske profiterolky, francúzske éclair, veterníky a na naše venčeky..
Milujem venčeky. Vanilkové venčeky. Ale kúpiť nejaké čo by chutili je ťažké, niekedy nemožné. A tak som sa rozhodla že sa naučím ich robiť doma. Odpalované cesto som dlho odkladala, až príliš odstrašujúcich príkladov som počula. Povedala som si že, to skúsim (plno iných vecí sa mi tiež nepodarilo na prvý pokus :)) A tak som sa koncom týždňa do nich pustila. Pred sobotnou návštevou som potrebovala niečo dobré, typicky naše - československé, niečo čo by potešilo, bolo by domáce a chutné, a chcela som aby toho bolo veľa, veľmi veľa. Bola to síce výzva a riziko, že nakoniec budem narýchlo robiť niečo nové, a robiť niečo na poslednú chvíľu ? Väčšinou žiadna sláva, ale ako sa hovorí ,,kto sa bojí nesmie do lesa". Rezervovala som si na to dosť času, otestovala som si rôzne recepty a postupy. Na intrernete ich nájdete neúrekom. Problém je, že u každého funguje niečo inak, má inú rúru, sú rôzne pomery ingrediencií, sem - tam chýba popis pečenia. A pri odpaľovanom ceste je zrejme pečenie rozhodujúce. Cesto mi nepríde až také zložité alebo nemožné, a ak máte dobrý mixér, tak je to vlastne veľmi jednoduché. Ale pri pečení to z počiatku aj u mňa vyzeralo na fiasko. Ale nakoniec som našla veľmi pekne napísaný postup pečenia na stránkach bonviváni.sk. Ich popis naozaj fungoval. Ale asi je naozaj doležité si to skúsiť, testovať a byť trpezlivý. Prvé si pripravíme cesto - odpalované cesto, ktoré sa používa aj na talianske profiterolky, francúzske éclair, veterníky a na naše venčeky..
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste