NajRecept.sk Sladké jedlá Fotorecept| Lievance s jablkami a javorovým sirupom
Fotorecept| Lievance s jablkami a javorovým sirupom
Fotorecept| Lievance s jablkami a javorovým sirupom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzka

Kým sa dočkám už dlho plánovaného nákupu waflovača, teším sa aspoň z lievancov. Našla som si recept na tieto, s jablkami, javorovým sirupom a škoricou. Mala som predstavu, že urobím dva veľmi veľké lievance a medzi ne dám jablkovú plnku, ale nakoniec som trochu znížila svoje nároky a zmenšila som ich. Ale rozhodla som sa, že zasa nebudem troškáriť a išla som zlatou strednou cestou- ani veľké, ani malé.

Zuzka    ·   1.5.2015

Fotorecept| Lievance s jablkami a javorovým sirupom

Kým sa dočkám už dlho plánovaného nákupu waflovača, teším sa aspoň z lievancov. Našla som si recept na tieto, s jablkami, javorovým sirupom a škoricou. Mala som predstavu, že urobím dva veľmi veľké lievance a medzi ne dám jablkovú plnku, ale nakoniec som trochu znížila svoje nároky a zmenšila som ich. Ale rozhodla som sa, že zasa nebudem troškáriť a išla som zlatou strednou cestou- ani veľké, ani malé.

Suroviny
100 g
hladká múka
1/2 ČL
prášok do pečiva
1 PL
hnedý cukor
1/8 ČL
soľ
2 ks (žĺtky a bielky zvášť)
vajce
250 ml
acidko
25 g (rozpustené, vychladené)
maslo
jablko
škorica
hrsť
vlašské orechy
2 PL
javorový sirup
Postup receptu
Vytlačiť
[purerecipe
  1. Žĺtky som tyčovým mixérom vyšľahala do peny. Pridala som rozpustené maslo.
  2. V druhej miske som zmiešala múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, hnedý cukor a soľ.
  3. Bielky som vyšľahala dotuha.
  4. Do žĺtkovej zmesi som primiešala múčnu zmes a nakoniec sneh z bielkov.
  5. Panvicu som potrela rozpusteným maslom a postupne som liala cesto. Jedna naberačka- jeden lievanec.
  6. Jablko som ošúpala, vybrala jadrinec a pokrájala som na kúsky.
  7. Na panvici som nechala rozpustiť kúsok masla a prihodila som k nemu jablká.
  8. Posypala som ich škoricou a nechala dusiť cca 5 minút.
  9. Pridala som vlašské orechy, poliala javorovým sirupom a ešte 3 minúty som nechala variť.
Teraz už len stačí umyť riad, položiť pred seba ešte teplý lievanec, na to si dať jablkovú zmes a môže sa jesť! ]
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár