NajRecept.sk Prílohy Fotorecept | Hrnčeková knedľa
Fotorecept | Hrnčeková knedľa
Fotorecept | Hrnčeková knedľa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Konečne som sa odhodlala a urobila som ju chutila všetkým :) Z uvedeného množstva mi vyšlo týchto 6 klasických raňajkových šálok, čo je 6 porcií.

klaura    ·   13.5.2015

Fotorecept | Hrnčeková knedľa

Konečne som sa odhodlala a urobila som ju chutila všetkým :) Z uvedeného množstva mi vyšlo týchto 6 klasických raňajkových šálok, čo je 6 porcií.

Suroviny
4 ks
rožky
3 ks
vajce
300 ml
mlieko
100 g
maslo
180 g
polohrubá múka
1 balenie
kypriaci prášok
1 KL
soľ

Na vymastenie formy:

tuk
hrubá múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si rožky nakrájame na menšie kocky a polejeme ich roztopeným maslom.
  2. V mlieku rozhabarkujeme žĺtka, pridáme soľ a vylejeme na rožky. Zamiešame a necháme chvíľu postáť.
  3. Zatiaľ z bielok ušľaháme tuhý sneh, spolu s múkou a kypriacim práškom pridáme k rožkom. Môžme pridať aj petržlenovú vňať a mleté čierne korenie.
  4. Šálky dobre vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou alebo strúhankou.
  5. Knedľovou  zmesou naplníme šálky do 2/3, uhladíme a vložíme do hrnca s vodou. Voda má siahať asi do polovice šálok.Je dobré dať pod šálky kovovú vložku, alebo poskladanú utierku, aby sa priamo nedotýkali dna hrnca a nepopraskali od platne. Vriacu vodu v pohode vydržia.
  6. Varíme 40 - 45 minút na slabom plameni zakryté pokrievkou.
  7. Po uvarení šálky opatrne vyberieme,  po chvíli knedle vyklopíme a nakrájame.
A servírujeme:  Pečená krkovička s cesnakom a cibuľou, dusená kvasená kapusta a hrnčekové knedle    
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár