Do rozohriateho oleja vhodím na drobno pokrájanú menšiu cibuľu, krátko restujem.
Pridám slaninu pokrájanú na drobno a po chvíli aj na malinké kocôčky nakrájanú mrkvu, restujem do zlatista.
Následne podlejem vínom, počkám, kým sa zredukuje a pridám paradajkové pyré, prevarím 5-10 minút.
Na záver, ihneď ako omáčku vypnem, nastrúham do nej kúsok bottargy a dochutím bylinkami a soľou.
Omáčka chutí jemne po rybacine, zároveň sladkasto ako bolognská.
Spolu s parmezánom, ktorý ju "dokorení" tvorí veľmi chutnú kombináciu. Ad parmezán - takmer do roka a do dňa - opať sme sa dočkali svojho kilového kusa syra, dovezeného priamo z Parmy, 3 - ročného krásavca - za to všetko vďaka Matúšovi W. a jeho tímu. Budeme naňho spomínať po celý rok a často. Iba v dobrom.
Omáčku finišujeme zároveň s cestovinami a ihneď podávame a hoblinkami parmezánu. Na tanieri môžeme ešte bottargu dostrúhať na hotové jedlo.